- Bewaar

- Bewaar
Blondies met limoen, gember en citroengras
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de gember fijn.
-
Snipper het citroengras heel fijn.
-
Was de limoen met heet water en dep goed droog. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers 1 limoenhelft.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Smelt 150 g boter samen met de chocolade, de lichtbruine suiker, de kristalsuiker en de honing al roerend in een steelpannetje op een zacht vuur. Zet opzij en laat even afkoelen.
-
Klop ondertussen de eieren los met het vanillearoma, de geraspte gember, het citroengras en de limoenzeste.
-
Roer het lauwe chocolademengsel goed onder de losgeklopte eieren.
-
Zeef 130 g bloem samen met het bakpoeder boven het beslag en roer goed onder elkaar. Meng er 2 eetl. kokospoeder onder.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet er het deeg in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Meng de bloemsuiker met het limoensap. Bestrijk er de afgekoelde cake mee en bestrooi met kokospoeder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de gember fijn.
-
Snipper het citroengras heel fijn.
-
Was de limoen met heet water en dep goed droog. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers 1 limoenhelft.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Smelt 150 g boter samen met de chocolade, de lichtbruine suiker, de kristalsuiker en de honing al roerend in een steelpannetje op een zacht vuur. Zet opzij en laat even afkoelen.
-
Klop ondertussen de eieren los met het vanillearoma, de geraspte gember, het citroengras en de limoenzeste.
-
Roer het lauwe chocolademengsel goed onder de losgeklopte eieren.
-
Zeef 130 g bloem samen met het bakpoeder boven het beslag en roer goed onder elkaar. Meng er 2 eetl. kokospoeder onder.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet er het deeg in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Meng de bloemsuiker met het limoensap. Bestrijk er de afgekoelde cake mee en bestrooi met kokospoeder.