Blondies met limoen, gember en citroengras
Blondies met limoen, gember en citroengras

Blondies met limoen, gember en citroengras

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 501 kcal
Vet 25.3 g
Koolhydraat 63.2 g
Eiwit 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de gember fijn.

  4. Snipper het citroengras heel fijn.

  5. Was de limoen met heet water en dep goed droog. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers 1 limoenhelft.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  8. Smelt 150 g boter samen met de chocolade, de lichtbruine suiker, de kristalsuiker en de honing al roerend in een steelpannetje op een zacht vuur. Zet opzij en laat even afkoelen.

  9. Klop ondertussen de eieren los met het vanillearoma, de geraspte gember, het citroengras en de limoenzeste.

  10. Roer het lauwe chocolademengsel goed onder de losgeklopte eieren.

  11. Zeef 130 g bloem samen met het bakpoeder boven het beslag en roer goed onder elkaar. Meng er 2 eetl. kokospoeder onder.

  12. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet er het deeg in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  13. Meng de bloemsuiker met het limoensap. Bestrijk er de afgekoelde cake mee en bestrooi met kokospoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de gember fijn.

  4. Snipper het citroengras heel fijn.

  5. Was de limoen met heet water en dep goed droog. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers 1 limoenhelft.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  8. Smelt 150 g boter samen met de chocolade, de lichtbruine suiker, de kristalsuiker en de honing al roerend in een steelpannetje op een zacht vuur. Zet opzij en laat even afkoelen.

  9. Klop ondertussen de eieren los met het vanillearoma, de geraspte gember, het citroengras en de limoenzeste.

  10. Roer het lauwe chocolademengsel goed onder de losgeklopte eieren.

  11. Zeef 130 g bloem samen met het bakpoeder boven het beslag en roer goed onder elkaar. Meng er 2 eetl. kokospoeder onder.

  12. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet er het deeg in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  13. Meng de bloemsuiker met het limoensap. Bestrijk er de afgekoelde cake mee en bestrooi met kokospoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 501 kcal
Vet 25.3 g
Koolhydraat 63.2 g
Eiwit 4.9 g

Bekijk het recept digitaal