- Bewaar

- Bewaar
'Bodding' met rozijntjes en abrikozen
Onze drankensuggesties
andere Graindor Retro Een geraffineerde koffie, heel aromatisch, met een soepele, elegante smaak. Een mengeling van 100 % arabicabonen.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Breek het brood en de sneetjes peperkoek in stukken en doe samen met de rozijntjes en de abrikozenstukjes in een kom.
-
Strooi er de suiker, de kaneel en het puddingpoeder over. Overgiet met melk en laat een kwartiertje weken.
-
Klop de eieren los en giet ze in de kom.
-
Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.
-
Strijk een bakvorm (Ø ± 20 cm) in met 2 eetl. boter en doe er de bodding in.
-
Zet de kom in een grotere schotel water (au bain marie) en schuif zo in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken. Steek een mes in het midden om te controleren of de bodding voldoende gebakken is: het moet er zo goed als droog uitkomen. Laat ± 10 min. afkoelen. Haal dan de bodding uit de vorm.
Onze drankensuggesties
andere Graindor Retro Een geraffineerde koffie, heel aromatisch, met een soepele, elegante smaak. Een mengeling van 100 % arabicabonen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Breek het brood en de sneetjes peperkoek in stukken en doe samen met de rozijntjes en de abrikozenstukjes in een kom.
-
Strooi er de suiker, de kaneel en het puddingpoeder over. Overgiet met melk en laat een kwartiertje weken.
-
Klop de eieren los en giet ze in de kom.
-
Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.
-
Strijk een bakvorm (Ø ± 20 cm) in met 2 eetl. boter en doe er de bodding in.
-
Zet de kom in een grotere schotel water (au bain marie) en schuif zo in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken. Steek een mes in het midden om te controleren of de bodding voldoende gebakken is: het moet er zo goed als droog uitkomen. Laat ± 10 min. afkoelen. Haal dan de bodding uit de vorm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Graindor Retro Een geraffineerde koffie, heel aromatisch, met een soepele, elegante smaak. Een mengeling van 100 % arabicabonen.