'Bodding' met rozijntjes en abrikozen
'Bodding' met rozijntjes en abrikozen

'Bodding' met rozijntjes en abrikozen

55 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 64.2 g
Eiwit 8.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Breek het brood en de sneetjes peperkoek in stukken en doe samen met de rozijntjes en de abrikozenstukjes in een kom.

  5. Strooi er de suiker, de kaneel en het puddingpoeder over. Overgiet met melk en laat een kwartiertje weken.

  6. Klop de eieren los en giet ze in de kom.

  7. Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.

  8. Strijk een bakvorm (Ø ± 20 cm) in met 2 eetl. boter en doe er de bodding in.

  9. Zet de kom in een grotere schotel water (au bain marie) en schuif zo in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken. Steek een mes in het midden om te controleren of de bodding voldoende gebakken is: het moet er zo goed als droog uitkomen. Laat ± 10 min. afkoelen. Haal dan de bodding uit de vorm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Breek het brood en de sneetjes peperkoek in stukken en doe samen met de rozijntjes en de abrikozenstukjes in een kom.

  5. Strooi er de suiker, de kaneel en het puddingpoeder over. Overgiet met melk en laat een kwartiertje weken.

  6. Klop de eieren los en giet ze in de kom.

  7. Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.

  8. Strijk een bakvorm (Ø ± 20 cm) in met 2 eetl. boter en doe er de bodding in.

  9. Zet de kom in een grotere schotel water (au bain marie) en schuif zo in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken. Steek een mes in het midden om te controleren of de bodding voldoende gebakken is: het moet er zo goed als droog uitkomen. Laat ± 10 min. afkoelen. Haal dan de bodding uit de vorm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 64.2 g
Eiwit 8.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Retro Een geraffineerde koffie, heel aromatisch, met een soepele, elegante smaak. Een mengeling van 100 % arabicabonen.

Bekijk het recept digitaal