Boekweitbrood met studentenhaver

Boekweitbrood met studentenhaver

Tussendoortje
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1635 kcal
Vet 56.2 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 215 g
Suiker 47.2 g
Vezel 17 g
Eiwit 58.9 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Klop de eieren los en meng er de yoghurt onder. Voeg beetje bij beetje en al roerend het boekweitmeel en het bakpoeder toe. Klop tot een beslag zonder klonters.

  4. Voeg het kaneel, het zout, de studentenhaver en de havermout toe en meng goed.

  5. Giet de mengeling in een bakblik met bakpapier en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij in sneetjes.

Tip

Dit boekweitbrood is lekker met zoet of hartig beleg. Snij het brood in sneetjes en vries elke portie apartin. Zo blijft uw brood langer vers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Klop de eieren los en meng er de yoghurt onder. Voeg beetje bij beetje en al roerend het boekweitmeel en het bakpoeder toe. Klop tot een beslag zonder klonters.

  4. Voeg het kaneel, het zout, de studentenhaver en de havermout toe en meng goed.

  5. Giet de mengeling in een bakblik met bakpapier en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij in sneetjes.

Tip

Dit boekweitbrood is lekker met zoet of hartig beleg. Snij het brood in sneetjes en vries elke portie apartin. Zo blijft uw brood langer vers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1635 kcal
Vet 56.2 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 215 g
Suiker 47.2 g
Vezel 17 g
Eiwit 58.9 g
Zout 3.8 g

Bekijk het recept digitaal