- Bewaar

- Bewaar
Boerenbrood met lijn- en chiazaad
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm 2,5 dl water in een steelpannetje tot het lauw is en los de gist erin op.
-
Meng het tarwemeel met het chiazaad en het zout. Maak een kuiltje in het midden en giet de gistoplossing erin. Bestrooi licht met tarwemeel en laat 15 min. rusten.
-
Meng alles goed onder elkaar en kneed krachtig gedurende 10 min. Maak een bal van het deeg en bedek met een propere keukenhanddoek. Laat 30 min. rijzen op een warme plaats.
-
Kneed het deeg opnieuw, maak een bal en laat weer 30 min. rijzen onder de keukenhanddoek.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en maak een paar inkepingen in de bovenkant. Strooi het lijnzaad over het deeg en druk lichtjes aan.
-
Bak het deeg 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal het brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster alvorens het te snijden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm 2,5 dl water in een steelpannetje tot het lauw is en los de gist erin op.
-
Meng het tarwemeel met het chiazaad en het zout. Maak een kuiltje in het midden en giet de gistoplossing erin. Bestrooi licht met tarwemeel en laat 15 min. rusten.
-
Meng alles goed onder elkaar en kneed krachtig gedurende 10 min. Maak een bal van het deeg en bedek met een propere keukenhanddoek. Laat 30 min. rijzen op een warme plaats.
-
Kneed het deeg opnieuw, maak een bal en laat weer 30 min. rijzen onder de keukenhanddoek.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en maak een paar inkepingen in de bovenkant. Strooi het lijnzaad over het deeg en druk lichtjes aan.
-
Bak het deeg 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal het brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster alvorens het te snijden.