Boerenchipolata met girasoli en spinazie
Boerenchipolata met girasoli en spinazie

Boerenchipolata met girasoli en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 10.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 41.2 g
Zout 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook de girasoli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 min. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Doe er de laatste 2 min. de kerstomaten bij. Roer er de rode pesto onder en kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de boerenchipolata's 5 à 7 min. goudbruin.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de pasta en de groenten over de borden. Snij de chipolata's in stukken en schik er bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook de girasoli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 min. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Doe er de laatste 2 min. de kerstomaten bij. Roer er de rode pesto onder en kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de boerenchipolata's 5 à 7 min. goudbruin.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de pasta en de groenten over de borden. Snij de chipolata's in stukken en schik er bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 10.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 41.2 g
Zout 4.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal