Boerenworst en tomaten uit de oven met gebakken aardappelen
Boerenworst en tomaten uit de oven met gebakken aardappelen

Boerenworst en tomaten uit de oven met gebakken aardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 11.7 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 32.4 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de uien in 2 en daarna in halvemaantjes.

  5. Snij elke worst in 6 schuine stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Doe in een ovenschaal en meng met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zout.

  9. Pluk de blaadjes basilicum.

  10. Bereiding:
  11. Zet de aardappelen 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Doe de stukken worst, het knoflook en de uien in een andere ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en meng goed. Zet 15 min. in de oven.

  13. Doe de kerstomaten bij de worsten en besprenkel met de balsamicoazijn. Zet nog 15 min. in de oven.

  14. Afwerking:
  15. Roer het basilicum en de rucola onder de worsten en serveer met de gebakken aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de uien in 2 en daarna in halvemaantjes.

  5. Snij elke worst in 6 schuine stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Doe in een ovenschaal en meng met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zout.

  9. Pluk de blaadjes basilicum.

  10. Bereiding:
  11. Zet de aardappelen 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Doe de stukken worst, het knoflook en de uien in een andere ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en meng goed. Zet 15 min. in de oven.

  13. Doe de kerstomaten bij de worsten en besprenkel met de balsamicoazijn. Zet nog 15 min. in de oven.

  14. Afwerking:
  15. Roer het basilicum en de rucola onder de worsten en serveer met de gebakken aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 11.7 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 32.4 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Blond abdijbier Wijn Puglia Rosso I.G.T. Puglia - Italië partybox

Bekijk het recept digitaal