Boerenworst met gnocchi en venkel
Boerenworst met gnocchi en venkel

Boerenworst met gnocchi en venkel

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2297 kj
Energie 549 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 12.9 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 29.1 g
Zout 5.1 g
natrium 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snipper het knoflook fijn, schil de wortelen en snij in staafjes. Snij de venkel in halve ringen en hou wat venkelgroen opzij als garnituur. Snij ook de prei in fijne ringen.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en roerbak de groenten 5 min. met het knoflook.

  4. Verkruimel het blokje kippenbouillon over de groenten, voeg de passata toe en laat 5 min. sudderen.

  5. Kook intussen de gnocchi gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de boerenworsten ± 10 min. goudbruin.

  7. Serveer de worsten met de gnocchi en getomateerde groenten. Werk af met enkele plukjes venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snipper het knoflook fijn, schil de wortelen en snij in staafjes. Snij de venkel in halve ringen en hou wat venkelgroen opzij als garnituur. Snij ook de prei in fijne ringen.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en roerbak de groenten 5 min. met het knoflook.

  4. Verkruimel het blokje kippenbouillon over de groenten, voeg de passata toe en laat 5 min. sudderen.

  5. Kook intussen de gnocchi gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de boerenworsten ± 10 min. goudbruin.

  7. Serveer de worsten met de gnocchi en getomateerde groenten. Werk af met enkele plukjes venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2297 kj
Energie 549 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 12.9 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 29.1 g
Zout 5.1 g
natrium 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Bier Chimay Rood Donker trappistenbier

Bekijk het recept digitaal