- Bewaar

- Bewaar
Boerenworst met preistamppot
Onze drankensuggesties
Bier Kwak Amberbier Wijn Château Agram A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
-
Snij de verse preiwitten in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Bak het spek ± 2 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Voeg de (diepgevroren) prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
-
Doe er de aardappelstukjes bij en leng aan met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. gaar worden.
-
Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Leg er de boerenworsten in en laat 5 min. op een matig vuur bakken (niet in prikken). Draai om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken.
-
Plet de stamppot met een pureestamper. Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
Onze drankensuggesties
Bier Kwak Amberbier Wijn Château Agram A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
-
Snij de verse preiwitten in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Bak het spek ± 2 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Voeg de (diepgevroren) prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
-
Doe er de aardappelstukjes bij en leng aan met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. gaar worden.
-
Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Leg er de boerenworsten in en laat 5 min. op een matig vuur bakken (niet in prikken). Draai om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken.
-
Plet de stamppot met een pureestamper. Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Kwak Amberbier Wijn Château Agram A.O.P. Corbières