Boerenworst met preistamppot
Boerenworst met preistamppot

Boerenworst met preistamppot

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 52.9 g
Suiker 20.4 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 44.6 g
Zout 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.

  3. Snij de verse preiwitten in fijne ringen.

  4. Bereiding:
  5. Bak het spek ± 2 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Voeg de (diepgevroren) prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.

  7. Doe er de aardappelstukjes bij en leng aan met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. gaar worden.

  9. Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Leg er de boerenworsten in en laat 5 min. op een matig vuur bakken (niet in prikken). Draai om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken.

  10. Plet de stamppot met een pureestamper. Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.

  3. Snij de verse preiwitten in fijne ringen.

  4. Bereiding:
  5. Bak het spek ± 2 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Voeg de (diepgevroren) prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.

  7. Doe er de aardappelstukjes bij en leng aan met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. gaar worden.

  9. Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Leg er de boerenworsten in en laat 5 min. op een matig vuur bakken (niet in prikken). Draai om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken.

  10. Plet de stamppot met een pureestamper. Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 52.9 g
Suiker 20.4 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 44.6 g
Zout 4.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwak Amberbier Wijn Château Agram A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal