- Bewaar

- Bewaar
Bokkenpootjes met koffieroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Enkele uren vooraf (10 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng het amandelpoeder met 100 g bloemsuiker.
-
Klop de eiwitten samen met de suiker stijf. Roer de bloemsuikermengeling onder het stijfgeklopte eiwit en zeef er de bloem over. Roer goed.
-
Doe het deeg in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat (de koekjes mogen ± 8 cm groot zijn). Strooi er de amandelschilfers over.
-
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en schuif het bakpapier van de bakplaat. Laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Klop de slagroom met de bloemsuiker op tot een stevig geheel. Voeg de koude koffie toe en meng goed.
-
Doe de koffieroom in een spuitzak en spuit op de helft van de koekjes. Leg er steeds een ander koekje bovenop.
-
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade. Leg in een schaal en laat de chocolade opstijven. Bewaar de koekjes in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Enkele uren vooraf (10 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng het amandelpoeder met 100 g bloemsuiker.
-
Klop de eiwitten samen met de suiker stijf. Roer de bloemsuikermengeling onder het stijfgeklopte eiwit en zeef er de bloem over. Roer goed.
-
Doe het deeg in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat (de koekjes mogen ± 8 cm groot zijn). Strooi er de amandelschilfers over.
-
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en schuif het bakpapier van de bakplaat. Laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Klop de slagroom met de bloemsuiker op tot een stevig geheel. Voeg de koude koffie toe en meng goed.
-
Doe de koffieroom in een spuitzak en spuit op de helft van de koekjes. Leg er steeds een ander koekje bovenop.
-
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade. Leg in een schaal en laat de chocolade opstijven. Bewaar de koekjes in de koelkast.