Bonenburger met quinoa en komkommerslaatje
Bonenburger met quinoa en komkommerslaatje

Bonenburger met quinoa en komkommerslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 43.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 10 g
Eiwit 12 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1 cm.

  4. Snij 1 komkommer in schijfjes en de andere in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  6. Hak de waterkers grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de bonenburgers met quinoa 3 à 4 min. aan elke kant.

  10. Meng de komkommerschijfjes met de radijzen, de waterkers en de appelblokjes.

  11. Meng de komkommerblokjes onder de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de aardappelblokjes en de salade over de borden. Serveer er een bonenburger met quinoa bij en lepel er wat komkommersaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1 cm.

  4. Snij 1 komkommer in schijfjes en de andere in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  6. Hak de waterkers grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de bonenburgers met quinoa 3 à 4 min. aan elke kant.

  10. Meng de komkommerschijfjes met de radijzen, de waterkers en de appelblokjes.

  11. Meng de komkommerblokjes onder de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de aardappelblokjes en de salade over de borden. Serveer er een bonenburger met quinoa bij en lepel er wat komkommersaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 43.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 10 g
Eiwit 12 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal