Bonenburger met quinoa en veldslaatje met geroosterde groenten
Bonenburger met quinoa en veldslaatje met geroosterde groenten

Bonenburger met quinoa en veldslaatje met geroosterde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 73.7 g
Suiker 13.4 g
Vezel 21.2 g
Eiwit 25.3 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en de rode bieten en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Snij de avocado in de lengte in 2 en snij in plakjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Snipper het bieslook fijn en pluk de tuinkers.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de zoete aardappelen en de rode bieten op een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper, zout en de tijm. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Zet de laatste 4 à 6 min. de broodjes mee in de oven. Haal de broodjes en de groenten uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant.

  12. Meng het plantaardige yoghurtalternatief met 1 eetl. olijfolie, de rest van het limoensap en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  13. Doe de veldsla in een mengkom en verdeel er de geroosterde groenten over.

  14. Snij de broodjes open en leg er een burger op. Verdeel er de avocado en wat tuinkers over. Bedruppel met de dressing.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met het veldslaatje en de rest van de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en de rode bieten en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Snij de avocado in de lengte in 2 en snij in plakjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Snipper het bieslook fijn en pluk de tuinkers.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de zoete aardappelen en de rode bieten op een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper, zout en de tijm. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Zet de laatste 4 à 6 min. de broodjes mee in de oven. Haal de broodjes en de groenten uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant.

  12. Meng het plantaardige yoghurtalternatief met 1 eetl. olijfolie, de rest van het limoensap en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  13. Doe de veldsla in een mengkom en verdeel er de geroosterde groenten over.

  14. Snij de broodjes open en leg er een burger op. Verdeel er de avocado en wat tuinkers over. Bedruppel met de dressing.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met het veldslaatje en de rest van de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 73.7 g
Suiker 13.4 g
Vezel 21.2 g
Eiwit 25.3 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwaremont Blond bier Wijn Roodeberg rosé KWV Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal