Bonenstoofpotje met worst en pastinaakpuree
Bonenstoofpotje met worst en pastinaakpuree

Bonenstoofpotje met worst en pastinaakpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 60.6 g
Suiker 10.1 g
Vezel 15.5 g
Eiwit 44 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en e pastinaak en snij in gelijke stukken.

  4. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen samen met de pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Giet af, prak fijn en roer er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de worsten 2 à 3 min. aan alle kanten goudbruin.

  11. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. mee bakken.

  12. Voeg de witte bonen en de tomatenstukjes toe en kruid met cayennepeper, de rozemarijn, peper en zout. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het bonenstoofpotje met de worsten over de borden en serveer met de pastinaakpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en e pastinaak en snij in gelijke stukken.

  4. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen samen met de pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Giet af, prak fijn en roer er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de worsten 2 à 3 min. aan alle kanten goudbruin.

  11. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. mee bakken.

  12. Voeg de witte bonen en de tomatenstukjes toe en kruid met cayennepeper, de rozemarijn, peper en zout. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het bonenstoofpotje met de worsten over de borden en serveer met de pastinaakpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 60.6 g
Suiker 10.1 g
Vezel 15.5 g
Eiwit 44 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Blond Blond bier Wijn Les Sarmentelles A.O.P. Beaujolais Villages

Bekijk het recept digitaal