- Bewaar

- Bewaar
Boontjessalade met spek, minikrieltjes en ansjovisdressing
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Domaine de la Grande Vigne A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de eieren toe en laat ze hard koken. Giet af.
-
Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Bak de spekblokjes 5 min. goudbruin op een hoog vuur in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Prak de uitgelekte ansjovisreepjes met een vork fijn en meng er het knoflook, de olijfolie en de peterselie onder. Kruid met peper.
-
Pel de eieren en snij samen met de krieltjes middendoor.
-
Afwerking:
-
Meng de boontjes en de rode ui onder de fijnproeversmix en schik op de borden. Verdeel er de krieltjes, de spekblokjes en 2 halve eieren over. Lepel er de ansjovisdressing over.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Domaine de la Grande Vigne A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de eieren toe en laat ze hard koken. Giet af.
-
Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Bak de spekblokjes 5 min. goudbruin op een hoog vuur in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Prak de uitgelekte ansjovisreepjes met een vork fijn en meng er het knoflook, de olijfolie en de peterselie onder. Kruid met peper.
-
Pel de eieren en snij samen met de krieltjes middendoor.
-
Afwerking:
-
Meng de boontjes en de rode ui onder de fijnproeversmix en schik op de borden. Verdeel er de krieltjes, de spekblokjes en 2 halve eieren over. Lepel er de ansjovisdressing over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Domaine de la Grande Vigne A.O.P. Bergerac