Boontjessalade met spek, minikrieltjes en ansjovisdressing
Boontjessalade met spek, minikrieltjes en ansjovisdressing

Boontjessalade met spek, minikrieltjes en ansjovisdressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 45 g
Suiker 7.6 g
Vezel 10 g
Eiwit 26.3 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  4. Snij de rode ui in fijne ringen.

  5. Bereiding:
  6. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de eieren toe en laat ze hard koken. Giet af.

  7. Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Bak de spekblokjes 5 min. goudbruin op een hoog vuur in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Prak de uitgelekte ansjovisreepjes met een vork fijn en meng er het knoflook, de olijfolie en de peterselie onder. Kruid met peper.

  10. Pel de eieren en snij samen met de krieltjes middendoor.

  11. Afwerking:
  12. Meng de boontjes en de rode ui onder de fijnproeversmix en schik op de borden. Verdeel er de krieltjes, de spekblokjes en 2 halve eieren over. Lepel er de ansjovisdressing over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  4. Snij de rode ui in fijne ringen.

  5. Bereiding:
  6. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de eieren toe en laat ze hard koken. Giet af.

  7. Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Bak de spekblokjes 5 min. goudbruin op een hoog vuur in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Prak de uitgelekte ansjovisreepjes met een vork fijn en meng er het knoflook, de olijfolie en de peterselie onder. Kruid met peper.

  10. Pel de eieren en snij samen met de krieltjes middendoor.

  11. Afwerking:
  12. Meng de boontjes en de rode ui onder de fijnproeversmix en schik op de borden. Verdeel er de krieltjes, de spekblokjes en 2 halve eieren over. Lepel er de ansjovisdressing over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 45 g
Suiker 7.6 g
Vezel 10 g
Eiwit 26.3 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Domaine de la Grande Vigne A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal