Boterham met notenomelet
Boterham met notenomelet

Boterham met notenomelet

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 28.3 g
Koolhydraat 29.4 g
Eiwit 20 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de pistache- en hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).

  4. Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eieren los met een vork en meng er het plantaardige alternatief voor room onder.

  7. Roer er de fijngehakte noten, de amandelschilfers, de peterselie en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt 1 koffiel. boter in een grote braadpan en bak 1/4 van het eiermengsel ± 2 min. op een zacht vuur. Herhaal 3 keer.

  9. Afwerking:
  10. Leg elke omelet op een groot bord. Verdeel er de rucola over en vouw elke omelet in 2. Leg tussen 2 sneetjes bruin brood.

Tip

Bak de omelet de avond ervoor en beleg de boterhammen pas 's morgens, net voor u ze in uw lunchbox steekt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de pistache- en hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).

  4. Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eieren los met een vork en meng er het plantaardige alternatief voor room onder.

  7. Roer er de fijngehakte noten, de amandelschilfers, de peterselie en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt 1 koffiel. boter in een grote braadpan en bak 1/4 van het eiermengsel ± 2 min. op een zacht vuur. Herhaal 3 keer.

  9. Afwerking:
  10. Leg elke omelet op een groot bord. Verdeel er de rucola over en vouw elke omelet in 2. Leg tussen 2 sneetjes bruin brood.

Tip

Bak de omelet de avond ervoor en beleg de boterhammen pas 's morgens, net voor u ze in uw lunchbox steekt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 28.3 g
Koolhydraat 29.4 g
Eiwit 20 g

Bekijk het recept digitaal