Boterhamrolletjes
Boterhamrolletjes

Boterhamrolletjes

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 218 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 24.4 g
Eiwit 14.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor het boterhamrolletje met kalkoenfilet:
  3. Rasp 1/3 komkommer fijn.

  4. Voor het boterhamrolletje met ham:
  5. Snij de raap in heel dunne schijven.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Rol over de sneetjes toastbrood met een deegrol of een glazen fles.

  9. Voor het boterhamrolletje met kalkoenfilet: beleg 4 sneetjes brood met de kalkoenfilet, de geraspte komkommer en enkele blaadjes sla. Verdeel er 1 eetl. yoghurt over en kruid naar smaak met peper en zout. Rol op tot een dikke worst en snij middendoor.

  10. Voor het boterhamrolletje met ham: beleg 4 sneetjes brood met de gekookte ham en schijfjes raap. Meng 1/2 eetl. mayonaise met 1/2 eetl. yoghurt en roer er het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel over de 4 boterhammen en rol strak op tot een dikke worst. Snij middendoor.

  11. Afwerking:
  12. Plaats 2 halve rolletjes van elke soort in elke lunchbox.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor het boterhamrolletje met kalkoenfilet:
  3. Rasp 1/3 komkommer fijn.

  4. Voor het boterhamrolletje met ham:
  5. Snij de raap in heel dunne schijven.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Rol over de sneetjes toastbrood met een deegrol of een glazen fles.

  9. Voor het boterhamrolletje met kalkoenfilet: beleg 4 sneetjes brood met de kalkoenfilet, de geraspte komkommer en enkele blaadjes sla. Verdeel er 1 eetl. yoghurt over en kruid naar smaak met peper en zout. Rol op tot een dikke worst en snij middendoor.

  10. Voor het boterhamrolletje met ham: beleg 4 sneetjes brood met de gekookte ham en schijfjes raap. Meng 1/2 eetl. mayonaise met 1/2 eetl. yoghurt en roer er het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel over de 4 boterhammen en rol strak op tot een dikke worst. Snij middendoor.

  11. Afwerking:
  12. Plaats 2 halve rolletjes van elke soort in elke lunchbox.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 218 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 24.4 g
Eiwit 14.8 g

Bekijk het recept digitaal