Bouillabaisse

Bouillabaisse

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 11.9 g
Koolhydraat 48 g
Eiwit 45.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Laat de visfilets en de scampi's oppervlakkig ontdooien en snij in grote stukken.

  5. Snipper het preiwit fijn.

  6. Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snipper fijn.

  7. Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het preiwit. Voeg de blokjes tomaat, de tomatenpuree, de saffraan en de pastis toe. Laat enkele minuten stoven.

  10. Voeg de visbouillon toe en laat 30 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Snij het stokbrood in sneetjes. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en bak 6 à 8 min. goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.

  13. Doe de stukken vis en de scampi's bij de soep en laat nog enkele minuten meestoven. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de sneetjes stokbrood bij de bouillabaisse.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Laat de visfilets en de scampi's oppervlakkig ontdooien en snij in grote stukken.

  5. Snipper het preiwit fijn.

  6. Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snipper fijn.

  7. Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het preiwit. Voeg de blokjes tomaat, de tomatenpuree, de saffraan en de pastis toe. Laat enkele minuten stoven.

  10. Voeg de visbouillon toe en laat 30 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Snij het stokbrood in sneetjes. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en bak 6 à 8 min. goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.

  13. Doe de stukken vis en de scampi's bij de soep en laat nog enkele minuten meestoven. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de sneetjes stokbrood bij de bouillabaisse.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 11.9 g
Koolhydraat 48 g
Eiwit 45.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mort Subite gueuze lambic Geuze Wijn La Petite Muraille (wit) Le Champ des Murailles A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal