Bouillabaisse
Bouillabaisse

Bouillabaisse

40 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 315 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 35.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit 4 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Stoof er de fijngesneden uien in (zonder ze te laten kleuren) en voeg de diepgevroren prei en de geperste knoflook toe.

  4. Na ongeveer 3 min. voegt u de aardappelen (geschild en in dikke schijven gesneden), de gepelde tomaten (verwijder de pitjes) en de sinaasappelschil toe. Breng op smaak met peper, zout, tijm en laurier. Voeg de saffraan toe. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuur sudderen.

  5. Verdeel de diepgevroren stukken vis (behalve de mosselen en de garnalen) over de groenten en overgiet met de kokende visbouillon.

  6. Laat 20 min. sudderen en voeg tot slot de mosselen en de garnalen toe. Laat nog een tweetal minuten op het vuur staan.

  7. Afwerking:
  8. Haal de stukken vis uit de pan en leg ze op een schotel. Dien op met de bouillon en rouille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit 4 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Stoof er de fijngesneden uien in (zonder ze te laten kleuren) en voeg de diepgevroren prei en de geperste knoflook toe.

  4. Na ongeveer 3 min. voegt u de aardappelen (geschild en in dikke schijven gesneden), de gepelde tomaten (verwijder de pitjes) en de sinaasappelschil toe. Breng op smaak met peper, zout, tijm en laurier. Voeg de saffraan toe. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuur sudderen.

  5. Verdeel de diepgevroren stukken vis (behalve de mosselen en de garnalen) over de groenten en overgiet met de kokende visbouillon.

  6. Laat 20 min. sudderen en voeg tot slot de mosselen en de garnalen toe. Laat nog een tweetal minuten op het vuur staan.

  7. Afwerking:
  8. Haal de stukken vis uit de pan en leg ze op een schotel. Dien op met de bouillon en rouille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 315 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 35.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château la France (wit) A.C. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal