Bourride
Bourride

Bourride

35 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 33.1 g
Koolhydraat 40.2 g
Eiwit 40.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Snij de tomaten in partjes.

  4. Snij de selder in reepjes.

  5. Snij een dun stukje schil (2 op 3 cm) van de citroen.

  6. Snij de oesterzwammen in reepjes.

  7. Snij de venkel in plakjes.

  8. Pers het knoflook. Meng 2 geperste teentjes knoflook met de Mayolive om aïoli (looksaus) te maken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie en stoof de uien en 2 teentjes knoflook (of meer, naar smaak) gedurende 1 min. Blus met pastis.

  11. Voeg de plakjes venkel, de selderreepjes, de tomatenpartjes, de stukken diepgevroren vis, de inktvis, 800 ml visfond, 2 dl droge witte wijn, de takjes tijm, de capsule saffraan, het laurierblaadje, 1 koffiel. paprikapoeder, een mespunt cayennepeper en het stukje citroenschil toe.

  12. Dek af, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

  13. Verwijder de stukken vis, de inktvis, het laurierblaadje en de takjes tijm. Snij de vis in grote stukken en voeg opnieuw bij de soep. Voeg de reepjes oesterzwam, de mosselen en garnalen toe en laat nog 2 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de soep met fijngesneden dille en dien op met stokbrood besmeerd met aïoli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Snij de tomaten in partjes.

  4. Snij de selder in reepjes.

  5. Snij een dun stukje schil (2 op 3 cm) van de citroen.

  6. Snij de oesterzwammen in reepjes.

  7. Snij de venkel in plakjes.

  8. Pers het knoflook. Meng 2 geperste teentjes knoflook met de Mayolive om aïoli (looksaus) te maken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie en stoof de uien en 2 teentjes knoflook (of meer, naar smaak) gedurende 1 min. Blus met pastis.

  11. Voeg de plakjes venkel, de selderreepjes, de tomatenpartjes, de stukken diepgevroren vis, de inktvis, 800 ml visfond, 2 dl droge witte wijn, de takjes tijm, de capsule saffraan, het laurierblaadje, 1 koffiel. paprikapoeder, een mespunt cayennepeper en het stukje citroenschil toe.

  12. Dek af, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

  13. Verwijder de stukken vis, de inktvis, het laurierblaadje en de takjes tijm. Snij de vis in grote stukken en voeg opnieuw bij de soep. Voeg de reepjes oesterzwam, de mosselen en garnalen toe en laat nog 2 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de soep met fijngesneden dille en dien op met stokbrood besmeerd met aïoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 33.1 g
Koolhydraat 40.2 g
Eiwit 40.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine La Grande Blanche A.C. Côtes de Provence Wijn Sauvignon, Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal