Braadkip met spek, geroosterde venkel en jonge wortelen
Braadkip met spek, geroosterde venkel en jonge wortelen

Braadkip met spek, geroosterde venkel en jonge wortelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1021 kcal
Vet 47.1 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 82.7 g
Suiker 14.1 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 61.5 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het loof van de wortelen (er mag nog een stukje aan blijven) en schil ze.

  4. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne halvemaantjes.

  5. Snij de sjalotten in kwartjes.

  6. Snij de citroen middendoor.

  7. Los het halve bouillonblokje op in 3 dl heet water.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de kip in een ovenschaal en bestrijk met de citroenhelften. Kruid met peper en zout en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de kip uit de oven en schik er de wortelen, de venkel, de sjalotten en de spekblokjes rond. Overgiet met de room en de kippenbouillon en bestrooi met het kerriepoeder.

  12. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en zet de kip 50 min. in de oven.

  13. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  14. Besprenkel de kip en de groenten net voor het serveren met het citroensap uit de citroenhelften.

Tip

Braad de kip al de dag vooraf of snij ze eerst in kleinere stukken als het snel moet gaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het loof van de wortelen (er mag nog een stukje aan blijven) en schil ze.

  4. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne halvemaantjes.

  5. Snij de sjalotten in kwartjes.

  6. Snij de citroen middendoor.

  7. Los het halve bouillonblokje op in 3 dl heet water.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de kip in een ovenschaal en bestrijk met de citroenhelften. Kruid met peper en zout en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de kip uit de oven en schik er de wortelen, de venkel, de sjalotten en de spekblokjes rond. Overgiet met de room en de kippenbouillon en bestrooi met het kerriepoeder.

  12. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en zet de kip 50 min. in de oven.

  13. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  14. Besprenkel de kip en de groenten net voor het serveren met het citroensap uit de citroenhelften.

Tip

Braad de kip al de dag vooraf of snij ze eerst in kleinere stukken als het snel moet gaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1021 kcal
Vet 47.1 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 82.7 g
Suiker 14.1 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 61.5 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Aigle Noir Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal