- Bewaar

- Bewaar
Brandade met schelvis, garnalen en bieslook
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Licht abdijbier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' - Michel Laroche
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken en dep droog met keukenpapier.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Pers het knoflook.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 7 min. de stukjes vis en het geperste knoflook toe.
-
Schep de vis uit de kookpot en laat uitlekken.
-
Plet lichtjes met een vork en kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Giet de aardappelen af en pureer samen met de boter en de eidooier. Kruid met 3/4 van het fijngesnipperde bieslook, nootmuskaat, peper en zout.
-
Schep een beetje aardappelpuree op de borden (gebruik hiervoor inox ringen). Leg de stukjes vis op de puree en bedek met nog een laagje puree. Strijk bovenaan glad en bestrooi met de rest van het bieslook en de noordzeegarnalen.
-
Afwerking:
-
Werk af met een streepje olijfolie.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Licht abdijbier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' - Michel Laroche
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken en dep droog met keukenpapier.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Pers het knoflook.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 7 min. de stukjes vis en het geperste knoflook toe.
-
Schep de vis uit de kookpot en laat uitlekken.
-
Plet lichtjes met een vork en kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Giet de aardappelen af en pureer samen met de boter en de eidooier. Kruid met 3/4 van het fijngesnipperde bieslook, nootmuskaat, peper en zout.
-
Schep een beetje aardappelpuree op de borden (gebruik hiervoor inox ringen). Leg de stukjes vis op de puree en bedek met nog een laagje puree. Strijk bovenaan glad en bestrooi met de rest van het bieslook en de noordzeegarnalen.
-
Afwerking:
-
Werk af met een streepje olijfolie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Licht abdijbier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' - Michel Laroche