Brandade met schelvis, garnalen en bieslook
Brandade met schelvis, garnalen en bieslook

Brandade met schelvis, garnalen en bieslook

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 36.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken en dep droog met keukenpapier.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 7 min. de stukjes vis en het geperste knoflook toe.

  8. Schep de vis uit de kookpot en laat uitlekken.

  9. Plet lichtjes met een vork en kruid met peper en zout. Hou warm.

  10. Giet de aardappelen af en pureer samen met de boter en de eidooier. Kruid met 3/4 van het fijngesnipperde bieslook, nootmuskaat, peper en zout.

  11. Schep een beetje aardappelpuree op de borden (gebruik hiervoor inox ringen). Leg de stukjes vis op de puree en bedek met nog een laagje puree. Strijk bovenaan glad en bestrooi met de rest van het bieslook en de noordzeegarnalen.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met een streepje olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken en dep droog met keukenpapier.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 7 min. de stukjes vis en het geperste knoflook toe.

  8. Schep de vis uit de kookpot en laat uitlekken.

  9. Plet lichtjes met een vork en kruid met peper en zout. Hou warm.

  10. Giet de aardappelen af en pureer samen met de boter en de eidooier. Kruid met 3/4 van het fijngesnipperde bieslook, nootmuskaat, peper en zout.

  11. Schep een beetje aardappelpuree op de borden (gebruik hiervoor inox ringen). Leg de stukjes vis op de puree en bedek met nog een laagje puree. Strijk bovenaan glad en bestrooi met de rest van het bieslook en de noordzeegarnalen.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met een streepje olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 36.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Licht abdijbier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' - Michel Laroche

Bekijk het recept digitaal