Brandade van Alaska pollak met kervel en komkommer
Brandade van Alaska pollak met kervel en komkommer

Brandade van Alaska pollak met kervel en komkommer

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 63 g
Suiker 17.2 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 37.8 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  4. Snij de komkommers in gelijke blokjes.

  5. Hak de blaadjes kervel grof.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de komkommers, de aardappelen, het knoflook en de diepgevroren Alaska pollak in een kookpot en overgiet met de melk. Dek af en laat 20 min. garen op een zacht vuur.

  9. Bak intussen de ciabatta af in de oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Prak de aardappelen, de komkommers en de vis grof met een pureestamper en breng op smaak met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Lepel de olijfolie over de puree, werk af met een draai van de pepermolen en bestrooi met de grofgehakte kervel. Serveer met stukjes ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  4. Snij de komkommers in gelijke blokjes.

  5. Hak de blaadjes kervel grof.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de komkommers, de aardappelen, het knoflook en de diepgevroren Alaska pollak in een kookpot en overgiet met de melk. Dek af en laat 20 min. garen op een zacht vuur.

  9. Bak intussen de ciabatta af in de oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Prak de aardappelen, de komkommers en de vis grof met een pureestamper en breng op smaak met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Lepel de olijfolie over de puree, werk af met een draai van de pepermolen en bestrooi met de grofgehakte kervel. Serveer met stukjes ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 63 g
Suiker 17.2 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 37.8 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. Grillo Bio Inycon Sicilië - Italië

Bekijk het recept digitaal