Brésiliennetaart
Brésiliennetaart

Brésiliennetaart

1 u. 30 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 426 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 45 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  4. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  5. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.

  6. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een springvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Bedek volledig met droge bonen of bakparels en bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Verwijder het bakpapier en de parels.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eidooiers samen met 75 g suiker op tot een schuimige massa. Voeg al kloppend de bloem, de koude melk en de vanillezaadjes toe.

  9. Klop de eiwitten heel stijf. Voeg al kloppend 50 g suiker toe en klop nog 2 min. goed door elkaar. Schep de eiwitten voorzichtig onder de melkbereiding tot u een glad beslag hebt.

  10. Giet het beslag in de vorm en bak 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat de taart eerst afkoelen op een rooster en haal daarna uit de springvorm.

  11. Klop de room samen met 1 eetl. suiker op. Doe in een spuitzak en versier de taart. Bestrooi met de bresiliennenootjes.

Tip

Gooi het vanillestokje niet weg, maar doe het in een bokaal met suiker. Zo maakt u makkelijk vanillesuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  4. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  5. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.

  6. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een springvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Bedek volledig met droge bonen of bakparels en bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Verwijder het bakpapier en de parels.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eidooiers samen met 75 g suiker op tot een schuimige massa. Voeg al kloppend de bloem, de koude melk en de vanillezaadjes toe.

  9. Klop de eiwitten heel stijf. Voeg al kloppend 50 g suiker toe en klop nog 2 min. goed door elkaar. Schep de eiwitten voorzichtig onder de melkbereiding tot u een glad beslag hebt.

  10. Giet het beslag in de vorm en bak 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat de taart eerst afkoelen op een rooster en haal daarna uit de springvorm.

  11. Klop de room samen met 1 eetl. suiker op. Doe in een spuitzak en versier de taart. Bestrooi met de bresiliennenootjes.

Tip

Gooi het vanillestokje niet weg, maar doe het in een bokaal met suiker. Zo maakt u makkelijk vanillesuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 426 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 45 g
Eiwit 8.8 g

Bekijk het recept digitaal