- Bewaar

- Bewaar
Breughelsoep met spliterwten
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Wijn Hardys Cabernet-Merlot Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(12 u. de dag voordien + 10 min.)
-
Laat de spliterwten ongeveer 12 u. weken in koud water.
-
Snij de halve Chinese kool in repen.
-
Snij de 2 sneetjes brood in 2 en besmeer ze dun met de mosterd.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Roerbak de fijngesneden Chinese kool 1 à 2 min.
-
Voeg 1,25 L water, de verkruimelde blokjes groentebouillon en de uitgelekte spliterwten toe. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de worsten 10 à 15 min. Snij in stukjes.
-
Mix de soep fijn en breng op smaak met peper.
-
Afwerking:
-
Leg in elk soepkommetje een stukje brood met mosterd en giet er de hete soep op. Werk af met enkele stukjes worst.
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Wijn Hardys Cabernet-Merlot Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(12 u. de dag voordien + 10 min.)
-
Laat de spliterwten ongeveer 12 u. weken in koud water.
-
Snij de halve Chinese kool in repen.
-
Snij de 2 sneetjes brood in 2 en besmeer ze dun met de mosterd.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Roerbak de fijngesneden Chinese kool 1 à 2 min.
-
Voeg 1,25 L water, de verkruimelde blokjes groentebouillon en de uitgelekte spliterwten toe. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de worsten 10 à 15 min. Snij in stukjes.
-
Mix de soep fijn en breng op smaak met peper.
-
Afwerking:
-
Leg in elk soepkommetje een stukje brood met mosterd en giet er de hete soep op. Werk af met enkele stukjes worst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Wijn Hardys Cabernet-Merlot Australië