Breughelsoep met spliterwten
Breughelsoep met spliterwten

Breughelsoep met spliterwten

1 u. 10 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 747 kcal
Vet 41.3 g
Koolhydraat 48.3 g
Eiwit 46.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (12 u. de dag voordien + 10 min.)

  3. Laat de spliterwten ongeveer 12 u. weken in koud water.

  4. Snij de halve Chinese kool in repen.

  5. Snij de 2 sneetjes brood in 2 en besmeer ze dun met de mosterd.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Roerbak de fijngesneden Chinese kool 1 à 2 min.

  8. Voeg 1,25 L water, de verkruimelde blokjes groentebouillon en de uitgelekte spliterwten toe. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de worsten 10 à 15 min. Snij in stukjes.

  10. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper.

  11. Afwerking:
  12. Leg in elk soepkommetje een stukje brood met mosterd en giet er de hete soep op. Werk af met enkele stukjes worst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (12 u. de dag voordien + 10 min.)

  3. Laat de spliterwten ongeveer 12 u. weken in koud water.

  4. Snij de halve Chinese kool in repen.

  5. Snij de 2 sneetjes brood in 2 en besmeer ze dun met de mosterd.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Roerbak de fijngesneden Chinese kool 1 à 2 min.

  8. Voeg 1,25 L water, de verkruimelde blokjes groentebouillon en de uitgelekte spliterwten toe. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de worsten 10 à 15 min. Snij in stukjes.

  10. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper.

  11. Afwerking:
  12. Leg in elk soepkommetje een stukje brood met mosterd en giet er de hete soep op. Werk af met enkele stukjes worst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 747 kcal
Vet 41.3 g
Koolhydraat 48.3 g
Eiwit 46.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Wijn Hardys Cabernet-Merlot Australië

Bekijk het recept digitaal