Brikdeeghoorntjes met zalmmousse
Brikdeeghoorntjes met zalmmousse

Brikdeeghoorntjes met zalmmousse

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 12 cirkels (ø 8 cm) uit 3 vellen brikdeeg (versmarkt).

  3. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en rol de cirkels tot hoorntjes op de steel van een houten lepel. Schik ze naast elkaar op een bakplaat en bak 7 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

  4. Snij intussen 2 sneetjes gerookte zalm grof en mix samen met 1 plantje dille en 2 eetl. verse kaas (roomkaas) tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  5. Doe de zalmmousse in een spuitzak en vul er de hoorntjes mee. Verdeel er 2 eetl. zwarte lompviseitjes over.

  6. Serveer 3 à 4 hoorntjes per persoon in een mooi glaasje.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 12 cirkels (ø 8 cm) uit 3 vellen brikdeeg (versmarkt).

  3. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en rol de cirkels tot hoorntjes op de steel van een houten lepel. Schik ze naast elkaar op een bakplaat en bak 7 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

  4. Snij intussen 2 sneetjes gerookte zalm grof en mix samen met 1 plantje dille en 2 eetl. verse kaas (roomkaas) tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  5. Doe de zalmmousse in een spuitzak en vul er de hoorntjes mee. Verdeel er 2 eetl. zwarte lompviseitjes over.

  6. Serveer 3 à 4 hoorntjes per persoon in een mooi glaasje.

Bekijk het recept digitaal