Brikdeegpakketje met rauwe ham en asperges
Brikdeegpakketje met rauwe ham en asperges

Brikdeegpakketje met rauwe ham en asperges

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en dep droog.

  4. Snipper ondertussen de tuinkers fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Snij de asperges in 2 en snipper het bieslook en de peterselie fijn. Leg een sneetje rauwe ham op elk vel brikdeeg. Bestrooi met de verse kruiden en verdeel er de halve asperges over. Vouw de vellen brikdeeg dicht.

  6. Smelt de boter en strijk er de brikdeegpakketjes volledig mee in. Leg op een bakplaat en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de brikdeegpakketjes over de borden. Garneer met de waterkers en lepel er enkele toefjes Griekse yoghurt naast. Serveer de rest van de yoghurt apart.

Tip

Dit gerecht kan u ook als aperitiefhapje serveren. Met de bovenstaande ingrediënten hebt u voldoende voor ± 16 hapjes. Snij de asperges in 2 en wikkel elke halve asperge samen met de fijngesnipperde kruiden in een stukje rauwe ham en een stuk brickdeeg. Bak 15 min. in de oven en geef er de yoghurt bij als dipsausje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en dep droog.

  4. Snipper ondertussen de tuinkers fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Snij de asperges in 2 en snipper het bieslook en de peterselie fijn. Leg een sneetje rauwe ham op elk vel brikdeeg. Bestrooi met de verse kruiden en verdeel er de halve asperges over. Vouw de vellen brikdeeg dicht.

  6. Smelt de boter en strijk er de brikdeegpakketjes volledig mee in. Leg op een bakplaat en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de brikdeegpakketjes over de borden. Garneer met de waterkers en lepel er enkele toefjes Griekse yoghurt naast. Serveer de rest van de yoghurt apart.

Tip

Dit gerecht kan u ook als aperitiefhapje serveren. Met de bovenstaande ingrediënten hebt u voldoende voor ± 16 hapjes. Snij de asperges in 2 en wikkel elke halve asperge samen met de fijngesnipperde kruiden in een stukje rauwe ham en een stuk brickdeeg. Bak 15 min. in de oven en geef er de yoghurt bij als dipsausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 7.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili

Bekijk het recept digitaal