- Bewaar

- Bewaar
Brikdeegpakketje met rauwe ham en asperges
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en dep droog.
-
Snipper ondertussen de tuinkers fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de asperges in 2 en snipper het bieslook en de peterselie fijn. Leg een sneetje rauwe ham op elk vel brikdeeg. Bestrooi met de verse kruiden en verdeel er de halve asperges over. Vouw de vellen brikdeeg dicht.
-
Smelt de boter en strijk er de brikdeegpakketjes volledig mee in. Leg op een bakplaat en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de brikdeegpakketjes over de borden. Garneer met de waterkers en lepel er enkele toefjes Griekse yoghurt naast. Serveer de rest van de yoghurt apart.
Dit gerecht kan u ook als aperitiefhapje serveren. Met de bovenstaande ingrediënten hebt u voldoende voor ± 16 hapjes. Snij de asperges in 2 en wikkel elke halve asperge samen met de fijngesnipperde kruiden in een stukje rauwe ham en een stuk brickdeeg. Bak 15 min. in de oven en geef er de yoghurt bij als dipsausje.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en dep droog.
-
Snipper ondertussen de tuinkers fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de asperges in 2 en snipper het bieslook en de peterselie fijn. Leg een sneetje rauwe ham op elk vel brikdeeg. Bestrooi met de verse kruiden en verdeel er de halve asperges over. Vouw de vellen brikdeeg dicht.
-
Smelt de boter en strijk er de brikdeegpakketjes volledig mee in. Leg op een bakplaat en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de brikdeegpakketjes over de borden. Garneer met de waterkers en lepel er enkele toefjes Griekse yoghurt naast. Serveer de rest van de yoghurt apart.
Dit gerecht kan u ook als aperitiefhapje serveren. Met de bovenstaande ingrediënten hebt u voldoende voor ± 16 hapjes. Snij de asperges in 2 en wikkel elke halve asperge samen met de fijngesnipperde kruiden in een stukje rauwe ham en een stuk brickdeeg. Bak 15 min. in de oven en geef er de yoghurt bij als dipsausje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili