Broccoli met parmezaan en kappertjes
Broccoli met parmezaan en kappertjes

Broccoli met parmezaan en kappertjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 17.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. (Laat diepvriesgroenten eerst oppervlakkig ontdooien.) Dep goed droog.

  4. Rasp de helft van de citroenschil en meng onder de boter.

  5. Rooster de pijnboompitten kort al roerend in de wok (zonder vetstof).

  6. Rasp de parmezaan grof.

  7. Kook de eieren hard en hak ze grof.

  8. Snipper de peterselie en de basilicum fijn.

  9. Snipper de sjalot fijn.

  10. Laat de kappertjes uitlekken.

  11. Bereiding:
  12. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de fijngesnipperde sjalot en de kappertjes gedurende 2 min.

  13. Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe, giet er de groentebouillon bij en roerbak 6 min.

  14. Schep er de citroenboter en de pijnboompitten onder, kruid met peper, zout en cayennepeper en bak nog 2 min.

  15. Strooi er de gehakte hardgekookte eieren, de parmezaanschilfers en de fijngesnipperde basilicum en peterselie over.

  16. Afwerking:
  17. Dien op met pasta (farfalle of tagliatelle verde).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. (Laat diepvriesgroenten eerst oppervlakkig ontdooien.) Dep goed droog.

  4. Rasp de helft van de citroenschil en meng onder de boter.

  5. Rooster de pijnboompitten kort al roerend in de wok (zonder vetstof).

  6. Rasp de parmezaan grof.

  7. Kook de eieren hard en hak ze grof.

  8. Snipper de peterselie en de basilicum fijn.

  9. Snipper de sjalot fijn.

  10. Laat de kappertjes uitlekken.

  11. Bereiding:
  12. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de fijngesnipperde sjalot en de kappertjes gedurende 2 min.

  13. Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe, giet er de groentebouillon bij en roerbak 6 min.

  14. Schep er de citroenboter en de pijnboompitten onder, kruid met peper, zout en cayennepeper en bak nog 2 min.

  15. Strooi er de gehakte hardgekookte eieren, de parmezaanschilfers en de fijngesnipperde basilicum en peterselie over.

  16. Afwerking:
  17. Dien op met pasta (farfalle of tagliatelle verde).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 17.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal