Broccolisoep met gerookte forel
Broccolisoep met gerookte forel

Broccolisoep met gerookte forel

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 181 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 14.3 g
Eiwit 12.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de ui in grove stukken.

  3. Snij de verse broccoli in roosjes.

  4. Snij de forelfilets in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot. Voeg de grofgehakte ui toe en laat een tweetal minuten stoven.

  7. Voeg de broccoliroosjes toe (diepvries niet ontdooien).

  8. Leng aan met de visfond en 2 dl melk. Kruid met 0,75 koffiel. kerrie, zout en peper.

  9. Voeg de rijst toe en roer goed om.

  10. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. koken.

  11. Mix de soep zeer fijn. Voeg eventueel nog wat melk toe en laat nog even doorkoken.

  12. Afwerking:
  13. Meng de stukjes forelfilet onder de soep en serveer heel warm. Dien op met wat stokbrood of bruin brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de ui in grove stukken.

  3. Snij de verse broccoli in roosjes.

  4. Snij de forelfilets in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot. Voeg de grofgehakte ui toe en laat een tweetal minuten stoven.

  7. Voeg de broccoliroosjes toe (diepvries niet ontdooien).

  8. Leng aan met de visfond en 2 dl melk. Kruid met 0,75 koffiel. kerrie, zout en peper.

  9. Voeg de rijst toe en roer goed om.

  10. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. koken.

  11. Mix de soep zeer fijn. Voeg eventueel nog wat melk toe en laat nog even doorkoken.

  12. Afwerking:
  13. Meng de stukjes forelfilet onder de soep en serveer heel warm. Dien op met wat stokbrood of bruin brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 181 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 14.3 g
Eiwit 12.6 g

Bekijk het recept digitaal