- Bewaar

- Bewaar
Broccolisoep met zalmspiesje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat diepgevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Rol de zalmblokjes in de verse kruiden. Kruid met peper en zout en steek op spiesjes.
-
Snij de prei in ringen.
-
Snij de broccoli in roosjes, schil de stam en snij die in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen 3 min. zonder te laten kleuren.
-
Voeg de roosjes en blokjes broccoli toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. koken.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes zalm 2 min. aan elke kant.
-
Roer de room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes en leg er een zalmspiesje bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat diepgevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Rol de zalmblokjes in de verse kruiden. Kruid met peper en zout en steek op spiesjes.
-
Snij de prei in ringen.
-
Snij de broccoli in roosjes, schil de stam en snij die in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen 3 min. zonder te laten kleuren.
-
Voeg de roosjes en blokjes broccoli toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. koken.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes zalm 2 min. aan elke kant.
-
Roer de room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes en leg er een zalmspiesje bij.