Broccolisoep met zalmspiesje
Broccolisoep met zalmspiesje

Broccolisoep met zalmspiesje

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 9 g
Suiker 7.7 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 20 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat diepgevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  6. Rol de zalmblokjes in de verse kruiden. Kruid met peper en zout en steek op spiesjes.

  7. Snij de prei in ringen.

  8. Snij de broccoli in roosjes, schil de stam en snij die in blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen 3 min. zonder te laten kleuren.

  11. Voeg de roosjes en blokjes broccoli toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. koken.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes zalm 2 min. aan elke kant.

  13. Roer de room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de soep over kommetjes en leg er een zalmspiesje bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat diepgevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  6. Rol de zalmblokjes in de verse kruiden. Kruid met peper en zout en steek op spiesjes.

  7. Snij de prei in ringen.

  8. Snij de broccoli in roosjes, schil de stam en snij die in blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen 3 min. zonder te laten kleuren.

  11. Voeg de roosjes en blokjes broccoli toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. koken.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes zalm 2 min. aan elke kant.

  13. Roer de room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de soep over kommetjes en leg er een zalmspiesje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 9 g
Suiker 7.7 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 20 g
Zout 2.6 g

Bekijk het recept digitaal