Brochetas con patatas
Brochetas con patatas

Brochetas con patatas

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 9.2 g
Koolhydraat 28.2 g
Eiwit 34.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook ze ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Kook ondertussen de prinsessenbonen 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snij de ongeschilde komkommers in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de brochettes 10 à 12 min. goudbruin aan alle kanten.

  10. Meng ondertussen de mosterd en het bieslook onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de aardappelen met de komkommer, de kerstomaten en de boontjes. Meng er de yoghurtdressing onder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook ze ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Kook ondertussen de prinsessenbonen 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snij de ongeschilde komkommers in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de brochettes 10 à 12 min. goudbruin aan alle kanten.

  10. Meng ondertussen de mosterd en het bieslook onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de aardappelen met de komkommer, de kerstomaten en de boontjes. Meng er de yoghurtdressing onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 9.2 g
Koolhydraat 28.2 g
Eiwit 34.2 g

Bekijk het recept digitaal