- Bewaar

- Bewaar
Brochette met chorizo en zuiderse rijst
Onze drankensuggesties
Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Bier Postel Tripel Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote pan (met deksel) op een middelhoog vuur. Voeg de ui, het knoflook en de paprikablokjes toe en bak ± 10 min. tot alles zacht is.
-
Voeg de tomatenstukjes, de rijst, het paprikapoeder, de saffraan, peper en zout toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Overgiet met het water en roer goed door elkaar.
-
Zet het vuur lager, dek af en laat ± 10 min. sudderen, tot de rijst gaar is.
-
Spoel intussen de maïs onder koud water. Laat uitlekken.
-
Voeg de diepgevroren erwten en de maïs toe aan de rijst en verwarm nog 2 à 3 min.
-
Verhit intussen een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant.
-
Verdeel de rijst over de borden en leg er een brochette met chorizo bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Bier Postel Tripel Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote pan (met deksel) op een middelhoog vuur. Voeg de ui, het knoflook en de paprikablokjes toe en bak ± 10 min. tot alles zacht is.
-
Voeg de tomatenstukjes, de rijst, het paprikapoeder, de saffraan, peper en zout toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Overgiet met het water en roer goed door elkaar.
-
Zet het vuur lager, dek af en laat ± 10 min. sudderen, tot de rijst gaar is.
-
Spoel intussen de maïs onder koud water. Laat uitlekken.
-
Voeg de diepgevroren erwten en de maïs toe aan de rijst en verwarm nog 2 à 3 min.
-
Verhit intussen een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant.
-
Verdeel de rijst over de borden en leg er een brochette met chorizo bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Bier Postel Tripel Blond abdijbier