Brochette met chorizo en zuiderse rijst
Brochette met chorizo en zuiderse rijst

Brochette met chorizo en zuiderse rijst

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2297 kj
Energie 549 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 70.2 g
Suiker 13 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 30 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan (met deksel) op een middelhoog vuur. Voeg de ui, het knoflook en de paprikablokjes toe en bak ± 10 min. tot alles zacht is.

  4. Voeg de tomatenstukjes, de rijst, het paprikapoeder, de saffraan, peper en zout toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Overgiet met het water en roer goed door elkaar.

  5. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 10 min. sudderen, tot de rijst gaar is.

  6. Spoel intussen de maïs onder koud water. Laat uitlekken.

  7. Voeg de diepgevroren erwten en de maïs toe aan de rijst en verwarm nog 2 à 3 min.

  8. Verhit intussen een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant.

  9. Verdeel de rijst over de borden en leg er een brochette met chorizo bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan (met deksel) op een middelhoog vuur. Voeg de ui, het knoflook en de paprikablokjes toe en bak ± 10 min. tot alles zacht is.

  4. Voeg de tomatenstukjes, de rijst, het paprikapoeder, de saffraan, peper en zout toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Overgiet met het water en roer goed door elkaar.

  5. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 10 min. sudderen, tot de rijst gaar is.

  6. Spoel intussen de maïs onder koud water. Laat uitlekken.

  7. Voeg de diepgevroren erwten en de maïs toe aan de rijst en verwarm nog 2 à 3 min.

  8. Verhit intussen een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant.

  9. Verdeel de rijst over de borden en leg er een brochette met chorizo bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2297 kj
Energie 549 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 70.2 g
Suiker 13 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 30 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal