Brochette van varkenshaasje met zoete aardappel en notendressing
Brochette van varkenshaasje met zoete aardappel en notendressing

Brochette van varkenshaasje met zoete aardappel en notendressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 36.3 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 33.7 g
Suiker 16.7 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 32.8 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (15 min. + 2 u. marineren)
  3. Snij het varkenshaasje in 8 sneetjes van ± 2 cm.

  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snipper het knoflook fijn. Meng de helft van het knoflook met de rozemarijn, 3 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn en de honing. Giet over het vlees en laat ± 2 u. marineren in de koelkast.

  5. Wrijf intussen de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in schijfjes van 2 cm. Bestrijk met 6 eetl. olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  6. Hak de walnootpitten en het bieslook fijn. Meng samen met de rest van het knoflook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  7. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  8. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 20 min.)
  9. Vouw een sneetje spek in de lengte in 2 en wikkel rond de sneetjes vlees. Prik per 2 op een brochettestokje en bak ± 15 min. op een matig warme barbecue. Schik de schijfjes zoete aardappel rond de brochettes en bak ± 7 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de brochette met enkele schijfjes zoete aardappel, wat ijsbergsla en 1 eetl. notendressing.

Tip

Om het vlees te marineren kan u het samen met de marinade in een diepvrieszak doen, goed afsluiten en laten rusten in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (15 min. + 2 u. marineren)
  3. Snij het varkenshaasje in 8 sneetjes van ± 2 cm.

  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snipper het knoflook fijn. Meng de helft van het knoflook met de rozemarijn, 3 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn en de honing. Giet over het vlees en laat ± 2 u. marineren in de koelkast.

  5. Wrijf intussen de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in schijfjes van 2 cm. Bestrijk met 6 eetl. olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  6. Hak de walnootpitten en het bieslook fijn. Meng samen met de rest van het knoflook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  7. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  8. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 20 min.)
  9. Vouw een sneetje spek in de lengte in 2 en wikkel rond de sneetjes vlees. Prik per 2 op een brochettestokje en bak ± 15 min. op een matig warme barbecue. Schik de schijfjes zoete aardappel rond de brochettes en bak ± 7 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de brochette met enkele schijfjes zoete aardappel, wat ijsbergsla en 1 eetl. notendressing.

Tip

Om het vlees te marineren kan u het samen met de marinade in een diepvrieszak doen, goed afsluiten en laten rusten in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 36.3 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 33.7 g
Suiker 16.7 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 32.8 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal