- Bewaar

- Bewaar
Brochette van varkenshaasje met zoete aardappel en notendressing
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (15 min. + 2 u. marineren)
-
Snij het varkenshaasje in 8 sneetjes van ± 2 cm.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snipper het knoflook fijn. Meng de helft van het knoflook met de rozemarijn, 3 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn en de honing. Giet over het vlees en laat ± 2 u. marineren in de koelkast.
-
Wrijf intussen de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in schijfjes van 2 cm. Bestrijk met 6 eetl. olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Hak de walnootpitten en het bieslook fijn. Meng samen met de rest van het knoflook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (± 20 min.)
-
Vouw een sneetje spek in de lengte in 2 en wikkel rond de sneetjes vlees. Prik per 2 op een brochettestokje en bak ± 15 min. op een matig warme barbecue. Schik de schijfjes zoete aardappel rond de brochettes en bak ± 7 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Serveer de brochette met enkele schijfjes zoete aardappel, wat ijsbergsla en 1 eetl. notendressing.
Om het vlees te marineren kan u het samen met de marinade in een diepvrieszak doen, goed afsluiten en laten rusten in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (15 min. + 2 u. marineren)
-
Snij het varkenshaasje in 8 sneetjes van ± 2 cm.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snipper het knoflook fijn. Meng de helft van het knoflook met de rozemarijn, 3 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn en de honing. Giet over het vlees en laat ± 2 u. marineren in de koelkast.
-
Wrijf intussen de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in schijfjes van 2 cm. Bestrijk met 6 eetl. olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Hak de walnootpitten en het bieslook fijn. Meng samen met de rest van het knoflook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (± 20 min.)
-
Vouw een sneetje spek in de lengte in 2 en wikkel rond de sneetjes vlees. Prik per 2 op een brochettestokje en bak ± 15 min. op een matig warme barbecue. Schik de schijfjes zoete aardappel rond de brochettes en bak ± 7 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Serveer de brochette met enkele schijfjes zoete aardappel, wat ijsbergsla en 1 eetl. notendressing.
Om het vlees te marineren kan u het samen met de marinade in een diepvrieszak doen, goed afsluiten en laten rusten in de koelkast.