Brochette van varkensmignonette en spek met zoete aardappel en venkelslaatje
Brochette van varkensmignonette en spek met zoete aardappel en venkelslaatje

Brochette van varkensmignonette en spek met zoete aardappel en venkelslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 15.5 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 38.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in fijne partjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met de olijfolie, de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  4. Snij de varkensmignonettes in reepjes en rol er de sneetjes spek rond. Prik op 4 brochettestokjes.

  5. Snij de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij in heel fijne reepjes en snij ook het groen van de venkel fijn.

  6. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Zet de zoete aardappelen 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de vinaigrette onder de venkel en het venkelgroen. Voeg de partjes pompelmoes toe.

  11. Smelt de boter in een pan en bak de brochettes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in fijne partjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met de olijfolie, de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  4. Snij de varkensmignonettes in reepjes en rol er de sneetjes spek rond. Prik op 4 brochettestokjes.

  5. Snij de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij in heel fijne reepjes en snij ook het groen van de venkel fijn.

  6. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Zet de zoete aardappelen 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de vinaigrette onder de venkel en het venkelgroen. Voeg de partjes pompelmoes toe.

  11. Smelt de boter in een pan en bak de brochettes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 15.5 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 38.7 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal