Brochettes van chipolata met kleurrijke parelcouscous
Brochettes van chipolata met kleurrijke parelcouscous

Brochettes van chipolata met kleurrijke parelcouscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 58.4 g
Suiker 17.1 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 34.7 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  4. Kook intussen de prinsessenbonen 6 min. onafgedekt in water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Snij de chipolata's in 4 stukken. Snij elk sneetje spek in 2 lange slierten. Snij elke rode ui in 4 partjes.

  6. Rol 1 sliertje spek rond elk stukje chipolata. Prik afwisselend 3 stukjes chipolata en 2 partjes rode ui op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.

  7. Snij de kerstomaten in 2. Snij de peterselie en de lente-uitjes fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Meng de prinsessenbonen, de lente-uitjes, de mango, de kerstomaten en de rucola onder de parelcouscous.

  9. Maak de dressing: pers de halve limoen en meng het sap onder de yoghurt. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, het kerriepoeder, de peterselie, zwarte peper en zout.

  10. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  11. Bestrijk de brochettes met 2 eetl. olijfolie en bak ± 6 min. op een hete barbecue. Draai regelmatig om.

  12. Afwerking:
  13. Leg 2 brochettes op elk bord en serveer met de salade en de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  4. Kook intussen de prinsessenbonen 6 min. onafgedekt in water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Snij de chipolata's in 4 stukken. Snij elk sneetje spek in 2 lange slierten. Snij elke rode ui in 4 partjes.

  6. Rol 1 sliertje spek rond elk stukje chipolata. Prik afwisselend 3 stukjes chipolata en 2 partjes rode ui op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.

  7. Snij de kerstomaten in 2. Snij de peterselie en de lente-uitjes fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Meng de prinsessenbonen, de lente-uitjes, de mango, de kerstomaten en de rucola onder de parelcouscous.

  9. Maak de dressing: pers de halve limoen en meng het sap onder de yoghurt. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, het kerriepoeder, de peterselie, zwarte peper en zout.

  10. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  11. Bestrijk de brochettes met 2 eetl. olijfolie en bak ± 6 min. op een hete barbecue. Draai regelmatig om.

  12. Afwerking:
  13. Leg 2 brochettes op elk bord en serveer met de salade en de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 58.4 g
Suiker 17.1 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 34.7 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal