Broodje chipolata met chimichurri en gegrilde ui
Broodje chipolata met chimichurri en gegrilde ui

Broodje chipolata met chimichurri en gegrilde ui

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kcal
Vet 53.1 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 35.1 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 30 min.)
  3. Laat de broodjes ontdooien.

  4. Snipper het knoflook, de lente-uitjes en de peterselie fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn. Meng samen met 1 dl olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout. Zo maakt u chimichurri, een Zuid-Amerikaanse saus die vaak bij gegrild vlees wordt gegeten.

  5. Snij de ui in dikke schijven van 1,5 cm. Steek 2 brochettestokjes door elke schijf in kruisvorm. Bestrijk alle brochettes met 2 eetl. olijfolie.

  6. Snij de broodjes doormidden in 2 gelijke helften.

  7. Snij de avocado in halvemaantjes en besprenkel met het citroensap.

  8. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  9. Bak de uienbrochettes 15 min. goudbruin op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.

  10. Bak intussen de chipolata's 10 min. gaar op een matig warme barbecue. Kies voor indirect grillen (schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodempje water onder de grill om het bakvet op te vangen). Draai de worsten regelmatig om.

  11. Verwarm de broodjes op de zijkant van de barbecue met het snijvlak naar beneden.

  12. Verdeel de chipolata's over de broodjes en werk af met veldsla, avocado, chimichurri en gegrilde ui.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 30 min.)
  3. Laat de broodjes ontdooien.

  4. Snipper het knoflook, de lente-uitjes en de peterselie fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn. Meng samen met 1 dl olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout. Zo maakt u chimichurri, een Zuid-Amerikaanse saus die vaak bij gegrild vlees wordt gegeten.

  5. Snij de ui in dikke schijven van 1,5 cm. Steek 2 brochettestokjes door elke schijf in kruisvorm. Bestrijk alle brochettes met 2 eetl. olijfolie.

  6. Snij de broodjes doormidden in 2 gelijke helften.

  7. Snij de avocado in halvemaantjes en besprenkel met het citroensap.

  8. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  9. Bak de uienbrochettes 15 min. goudbruin op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.

  10. Bak intussen de chipolata's 10 min. gaar op een matig warme barbecue. Kies voor indirect grillen (schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodempje water onder de grill om het bakvet op te vangen). Draai de worsten regelmatig om.

  11. Verwarm de broodjes op de zijkant van de barbecue met het snijvlak naar beneden.

  12. Verdeel de chipolata's over de broodjes en werk af met veldsla, avocado, chimichurri en gegrilde ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kcal
Vet 53.1 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 35.1 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Moinette Biologique, sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal