- Bewaar

- Bewaar
Broodje chipolata met chimichurri en gegrilde ui
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Biologique, sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 30 min.)
-
Laat de broodjes ontdooien.
-
Snipper het knoflook, de lente-uitjes en de peterselie fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn. Meng samen met 1 dl olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout. Zo maakt u chimichurri, een Zuid-Amerikaanse saus die vaak bij gegrild vlees wordt gegeten.
-
Snij de ui in dikke schijven van 1,5 cm. Steek 2 brochettestokjes door elke schijf in kruisvorm. Bestrijk alle brochettes met 2 eetl. olijfolie.
-
Snij de broodjes doormidden in 2 gelijke helften.
-
Snij de avocado in halvemaantjes en besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Bak de uienbrochettes 15 min. goudbruin op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.
-
Bak intussen de chipolata's 10 min. gaar op een matig warme barbecue. Kies voor indirect grillen (schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodempje water onder de grill om het bakvet op te vangen). Draai de worsten regelmatig om.
-
Verwarm de broodjes op de zijkant van de barbecue met het snijvlak naar beneden.
-
Verdeel de chipolata's over de broodjes en werk af met veldsla, avocado, chimichurri en gegrilde ui.
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Biologique, sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 30 min.)
-
Laat de broodjes ontdooien.
-
Snipper het knoflook, de lente-uitjes en de peterselie fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn. Meng samen met 1 dl olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout. Zo maakt u chimichurri, een Zuid-Amerikaanse saus die vaak bij gegrild vlees wordt gegeten.
-
Snij de ui in dikke schijven van 1,5 cm. Steek 2 brochettestokjes door elke schijf in kruisvorm. Bestrijk alle brochettes met 2 eetl. olijfolie.
-
Snij de broodjes doormidden in 2 gelijke helften.
-
Snij de avocado in halvemaantjes en besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Bak de uienbrochettes 15 min. goudbruin op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.
-
Bak intussen de chipolata's 10 min. gaar op een matig warme barbecue. Kies voor indirect grillen (schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodempje water onder de grill om het bakvet op te vangen). Draai de worsten regelmatig om.
-
Verwarm de broodjes op de zijkant van de barbecue met het snijvlak naar beneden.
-
Verdeel de chipolata's over de broodjes en werk af met veldsla, avocado, chimichurri en gegrilde ui.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Biologique, sterk blond bier