Broodje kip kebab met fris groenteslaatje
Broodje kip kebab met fris groenteslaatje

Broodje kip kebab met fris groenteslaatje

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 5.1 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 24.5 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de diepgevroren keizerbroodjes af (instructies: zie verpakking).

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika’s. Snij de puntpaprika’s en de komkommer in blokjes van max. 1 cm.

  4. Pers het knoflook en snipper de lente-uitjes fijn. Hak de waterkers grof.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en verwarm de kip kebab ± 10 min. op een zacht vuur.

  6. Meng de lente-uitjes en het knoflook onder de komkommer en de puntpaprika's. Roer er de zure room en de frambozenazijn onder. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de broodjes open en beleg de onderste helft van de broodjes met de kip kebab. Verdeel er het groenteslaatje over en werk af met de waterkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de diepgevroren keizerbroodjes af (instructies: zie verpakking).

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika’s. Snij de puntpaprika’s en de komkommer in blokjes van max. 1 cm.

  4. Pers het knoflook en snipper de lente-uitjes fijn. Hak de waterkers grof.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en verwarm de kip kebab ± 10 min. op een zacht vuur.

  6. Meng de lente-uitjes en het knoflook onder de komkommer en de puntpaprika's. Roer er de zure room en de frambozenazijn onder. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de broodjes open en beleg de onderste helft van de broodjes met de kip kebab. Verdeel er het groenteslaatje over en werk af met de waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 5.1 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 24.5 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Poperings Hommelbier sterk blond bier Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon rosé D.O. Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal