Broodje linzenburger met komkommerslaatje en gebakken slaharten
Broodje linzenburger met komkommerslaatje en gebakken slaharten

Broodje linzenburger met komkommerslaatje en gebakken slaharten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 33.7 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 78 g
Suiker 9.1 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 20 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de Romeinse slaharten in de lengte in 2.

  4. Schil de komkommer en snij in lange linten met een dunschiller.

  5. Snipper de sjalot, het knoflook en de platte peterselie fijn.

  6. Snij de radijzen in 4 of 6 naargelang de dikte.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bak de diepgevroren pistolets af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Meng intussen de komkommer met de radijzen, de platte peterselie, de sjalot, het knoflook, 3 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de slaharten kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de linzenburgers 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin.

  13. Snij de pistolet open en beleg met een linzenburger, het komkommerslaatje en een helf gebakken slahart.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de Romeinse slaharten in de lengte in 2.

  4. Schil de komkommer en snij in lange linten met een dunschiller.

  5. Snipper de sjalot, het knoflook en de platte peterselie fijn.

  6. Snij de radijzen in 4 of 6 naargelang de dikte.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bak de diepgevroren pistolets af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Meng intussen de komkommer met de radijzen, de platte peterselie, de sjalot, het knoflook, 3 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de slaharten kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de linzenburgers 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin.

  13. Snij de pistolet open en beleg met een linzenburger, het komkommerslaatje en een helf gebakken slahart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 33.7 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 78 g
Suiker 9.1 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 20 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Ma Belle Pomelle A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal