Broodje met selder-eiersalade en eikenbladsla
Broodje met selder-eiersalade en eikenbladsla

Broodje met selder-eiersalade en eikenbladsla

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 56.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 18.7 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af (instructies: zie verpakking).

  3. Kook de eieren 10 min. hard. Spoel ze onder koud water, laat even afkoelen en pel ze.

  4. Hak de sla grof, snij de rode ui in fijne ringen en de radijzen in 4 of 6, afhankelijk van de grootte.

  5. Snij de selder in de lengte in 3 en erna in blokjes van 1/2 cm.

  6. Verhit 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de selder 5 min. Kruid met de kurkuma, het komijnpoeder, peper en zout. Meng er de diepgevroren erwten onder en laat nog 2 min. opwarmen.

  7. Meng de rode ui en de radijzen onder de sla. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de appelazijn, peper en zout.

  8. Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork, meng onder de gestoofde groenten en voeg de Griekse yoghurt toe. Kruid met peper en zout.

  9. Snij de broodjes open en besmeer met de selder-eiersalade. Serveer met het slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af (instructies: zie verpakking).

  3. Kook de eieren 10 min. hard. Spoel ze onder koud water, laat even afkoelen en pel ze.

  4. Hak de sla grof, snij de rode ui in fijne ringen en de radijzen in 4 of 6, afhankelijk van de grootte.

  5. Snij de selder in de lengte in 3 en erna in blokjes van 1/2 cm.

  6. Verhit 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de selder 5 min. Kruid met de kurkuma, het komijnpoeder, peper en zout. Meng er de diepgevroren erwten onder en laat nog 2 min. opwarmen.

  7. Meng de rode ui en de radijzen onder de sla. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de appelazijn, peper en zout.

  8. Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork, meng onder de gestoofde groenten en voeg de Griekse yoghurt toe. Kruid met peper en zout.

  9. Snij de broodjes open en besmeer met de selder-eiersalade. Serveer met het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 56.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 18.7 g
Zout 2.1 g

Bekijk het recept digitaal