Broodje minuutsteak met pastinaak- en wortelfrietjes
Broodje minuutsteak met pastinaak- en wortelfrietjes

Broodje minuutsteak met pastinaak- en wortelfrietjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2414 kj
Energie 577 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 65.9 g
Suiker 14.5 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 33.4 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de pastinaken en de wortelen en snij in gelijke frietjes. Pers het knoflook.

  3. Verdeel de pastinaak- en wortelfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3/4 van de olijfolie en kruid met de tijm, het knoflook en grof zeezout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Bak de diepgevroren pistolets af (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen

  5. Meng intussen de Griekse yoghurt met de ketchup en kruid met peper en zout.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de minuutsteaks 1,5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de broodjes open en verdeel er de minuutsteak en de yoghurtdressing over. Voeg de pastinaak- en wortelfrietjes en de rucola toe. Geef er de rest van de frietjes apart bij.

Tip
Variant

Vervang de minuutsteak door een sneetje gebakken gevulde kalkoen. Ideaal om restjes van het kerstdiner te verwerken!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de pastinaken en de wortelen en snij in gelijke frietjes. Pers het knoflook.

  3. Verdeel de pastinaak- en wortelfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3/4 van de olijfolie en kruid met de tijm, het knoflook en grof zeezout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Bak de diepgevroren pistolets af (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen

  5. Meng intussen de Griekse yoghurt met de ketchup en kruid met peper en zout.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de minuutsteaks 1,5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de broodjes open en verdeel er de minuutsteak en de yoghurtdressing over. Voeg de pastinaak- en wortelfrietjes en de rucola toe. Geef er de rest van de frietjes apart bij.

Tip
Variant

Vervang de minuutsteak door een sneetje gebakken gevulde kalkoen. Ideaal om restjes van het kerstdiner te verwerken!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2414 kj
Energie 577 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 65.9 g
Suiker 14.5 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 33.4 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Grant Burge 'B. Ink' Red Blend Australië Bier Postel Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal