Broodje steak met courgette en groene-aspergepunten
Broodje steak met courgette en groene-aspergepunten

Broodje steak met courgette en groene-aspergepunten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 54.3 g
Suiker 4.8 g
Vezel 5 g
Eiwit 34.7 g
Zout 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Kook de aspergepunten ± 3 min. onafgedekt gaar in water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Hak de tuinkers fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Bak de diepgevroren broodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Meng intussen de sherryazijn en de tuinkers onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de minuutsteaks 2 min. Aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Haal het vlees uit de pan en verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan. Schraap de braadresten los met een houten lepel en voeg de courgetteslierten toe. Laat 1 min. bakken en roer los.

  11. Snij intussen het vlees in repen en snij de broodjes open.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de reepjes steak over de onderste helft van de broodjes. Werk af met de courgetteslierten, de aspergepunten en de yoghurtmengeling. Bedek de broodjes met de bovenste helft.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Kook de aspergepunten ± 3 min. onafgedekt gaar in water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Hak de tuinkers fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Bak de diepgevroren broodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Meng intussen de sherryazijn en de tuinkers onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de minuutsteaks 2 min. Aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Haal het vlees uit de pan en verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan. Schraap de braadresten los met een houten lepel en voeg de courgetteslierten toe. Laat 1 min. bakken en roer los.

  11. Snij intussen het vlees in repen en snij de broodjes open.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de reepjes steak over de onderste helft van de broodjes. Werk af met de courgetteslierten, de aspergepunten en de yoghurtmengeling. Bedek de broodjes met de bovenste helft.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 54.3 g
Suiker 4.8 g
Vezel 5 g
Eiwit 34.7 g
Zout 5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Baron d'Ardeuil Vieilles Vignes A.O.P. Buzet

Bekijk het recept digitaal