Broodpudding met gedroogd fruit
Broodpudding met gedroogd fruit

Broodpudding met gedroogd fruit

12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 4.9 g
Koolhydraat 64.2 g
Eiwit 10.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min. + 3 à 4 uur trekken

  3. Snij dikke stukken gedroogd fruit in kleinere stukken.

  4. Doe de rum in een kom en leg er het gedroogde fruit in. Laat 3 à 4 uur trekken.

  5. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.

  6. Breek het brood in kleinere stukken, doe in een mengkom en giet er de hete koffie en de warme melk over. Laat 1 u. trekken.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kneed de broodresten tot al het vocht is opgenomen en meng er de bruine suiker onder.

  10. Klop de eieren los met een vork en meng samen met het kaneel en het gedroogde fruit onder brooddeeg.

  11. Beboter een cakevorm en verdeel er het deeg over. Zet ± 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  12. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. bestrooi met de bloemsuiker.

Tip

In plaats van gewoon brood kan u ook suikerbrood, boterkoeken, rozijnenbrood, sandwiches … in de broodpudding verwerken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min. + 3 à 4 uur trekken

  3. Snij dikke stukken gedroogd fruit in kleinere stukken.

  4. Doe de rum in een kom en leg er het gedroogde fruit in. Laat 3 à 4 uur trekken.

  5. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.

  6. Breek het brood in kleinere stukken, doe in een mengkom en giet er de hete koffie en de warme melk over. Laat 1 u. trekken.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kneed de broodresten tot al het vocht is opgenomen en meng er de bruine suiker onder.

  10. Klop de eieren los met een vork en meng samen met het kaneel en het gedroogde fruit onder brooddeeg.

  11. Beboter een cakevorm en verdeel er het deeg over. Zet ± 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  12. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. bestrooi met de bloemsuiker.

Tip

In plaats van gewoon brood kan u ook suikerbrood, boterkoeken, rozijnenbrood, sandwiches … in de broodpudding verwerken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 4.9 g
Koolhydraat 64.2 g
Eiwit 10.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Mild

Bekijk het recept digitaal