Brownies met gember en pompoen
Brownies met gember en pompoen

Brownies met gember en pompoen

1 u.
Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Energie 854 kj
Vet 10.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 24.4 g
Suiker 17.3 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Hak de noten grof en rasp de gember.

  4. Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in kleine blokjes van 1 cm.

  5. Kook de pompoenblokjes 10 min. in kokend water. Giet af en plet tot een gladde puree.

  6. Smelt de chocolade au bain-marie (zet een hittebestendige kom boven een kleine kookpot met heet water; de kom mag het water niet raken).

  7. Pureer de pompoenblokjes tot een gladde puree.

  8. Smelt de chocolade au bain marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  9. Klop de eieren los met 3 el olie, de suiker, de vanillesuiker, 175 g bloem en de gember tot een homogeen deeg. Roer er de pompoenpuree door, daarna de gesmolten chocolade. Voeg de gehakte noten, de pijnboompitten en 1 kl gember toe en meng goed.

  10. Vet een rechthoekige ovenschaal in met 1 kl olie en bestuif met 1 kl bloem. Giet er het browniemengsel in. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Laissez reposer le biscuit durant 10 min dans le plat, hors du four. Démoulez-le et laissez-le complètement refroidir sur une grille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Hak de noten grof en rasp de gember.

  4. Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in kleine blokjes van 1 cm.

  5. Kook de pompoenblokjes 10 min. in kokend water. Giet af en plet tot een gladde puree.

  6. Smelt de chocolade au bain-marie (zet een hittebestendige kom boven een kleine kookpot met heet water; de kom mag het water niet raken).

  7. Pureer de pompoenblokjes tot een gladde puree.

  8. Smelt de chocolade au bain marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  9. Klop de eieren los met 3 el olie, de suiker, de vanillesuiker, 175 g bloem en de gember tot een homogeen deeg. Roer er de pompoenpuree door, daarna de gesmolten chocolade. Voeg de gehakte noten, de pijnboompitten en 1 kl gember toe en meng goed.

  10. Vet een rechthoekige ovenschaal in met 1 kl olie en bestuif met 1 kl bloem. Giet er het browniemengsel in. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Laissez reposer le biscuit durant 10 min dans le plat, hors du four. Démoulez-le et laissez-le complètement refroidir sur une grille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Energie 854 kj
Vet 10.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 24.4 g
Suiker 17.3 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal