Brownies met koffiecrème
Brownies met koffiecrème

Brownies met koffiecrème

45 min.
Dessert
35 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng alle ingrediënten voor de koffiecrème tot een gladde massa.

  3. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.

  4. Bereiding:
  5. Doe de zachte boter en 250 g suiker in een hoge kom. Klop met de mixer tot de mengeling een lichtere kleur krijgt. Klop er één na één de 6 eieren onder.

  6. Ondertussen smelt u de chocolade (in de microgolfoven op halve kracht of `au bain-marie': doe de chocolade in een kleine steelpan die u in een grote pan warm water zet). Klop de chocolade onder het beslag.

  7. Meng er ook de zelfrijzende bloem onder.

  8. Schik de papieren bakvormpjes naast elkaar op een bakplaat. Zet ze niet te dicht tegen elkaar, zodat ze tijdens het bakken hun ronde vorm behouden. Bak de gebakjes desnoods in twee keer.

  9. Vul een vormpje met ongeveer 1 eetl. chocoladedeeg. Doe er 1 koffiel. koffiecrème bovenop en schuif in de voorverwarmde oven (180 °C). Laat 15 à 20 min. bakken. Als u een mes in het gebakje steekt moet het er droog uitkomen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng alle ingrediënten voor de koffiecrème tot een gladde massa.

  3. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.

  4. Bereiding:
  5. Doe de zachte boter en 250 g suiker in een hoge kom. Klop met de mixer tot de mengeling een lichtere kleur krijgt. Klop er één na één de 6 eieren onder.

  6. Ondertussen smelt u de chocolade (in de microgolfoven op halve kracht of `au bain-marie': doe de chocolade in een kleine steelpan die u in een grote pan warm water zet). Klop de chocolade onder het beslag.

  7. Meng er ook de zelfrijzende bloem onder.

  8. Schik de papieren bakvormpjes naast elkaar op een bakplaat. Zet ze niet te dicht tegen elkaar, zodat ze tijdens het bakken hun ronde vorm behouden. Bak de gebakjes desnoods in twee keer.

  9. Vul een vormpje met ongeveer 1 eetl. chocoladedeeg. Doe er 1 koffiel. koffiecrème bovenop en schuif in de voorverwarmde oven (180 °C). Laat 15 à 20 min. bakken. Als u een mes in het gebakje steekt moet het er droog uitkomen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal