Brownies met pistachenootjes
Brownies met pistachenootjes

Brownies met pistachenootjes

45 min.
Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 226 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 24.3 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de pistachenoten grof met een groot mes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt de chocolade met 120 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  7. Klop de eieren samen met de suiker, de vanillesuiker en 175 g bloem tot een gladde massa.

  8. Meng de gesmolten chocolade onder het eiermengsel en roer er de grofgehakte pistachenoten onder.

  9. Beboter een rechthoekige ovenschaal met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het browniedeeg in.

  10. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de ovenschaal. Haal daarna uit de ovenschaal en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  11. Afwerking:
  12. Snij in 20 gelijke stukken.

Tip

- Hoe korter u de brownies bakt, hoe smeuïger ze vanbinnen zullen blijven. Wil u ze heel smeuïg, bak ze dan 20 min. in plaats van 25 min. Mogen ze wat meer doorbakken zijn, dan laat u ze 30 min. in de oven. - U kan de pistachenoten vervangen door amandelnoten, walnootpitten of hazelnoten. Of meng wat restjes noten onder elkaar.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de pistachenoten grof met een groot mes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt de chocolade met 120 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  7. Klop de eieren samen met de suiker, de vanillesuiker en 175 g bloem tot een gladde massa.

  8. Meng de gesmolten chocolade onder het eiermengsel en roer er de grofgehakte pistachenoten onder.

  9. Beboter een rechthoekige ovenschaal met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het browniedeeg in.

  10. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de ovenschaal. Haal daarna uit de ovenschaal en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  11. Afwerking:
  12. Snij in 20 gelijke stukken.

Tip

- Hoe korter u de brownies bakt, hoe smeuïger ze vanbinnen zullen blijven. Wil u ze heel smeuïg, bak ze dan 20 min. in plaats van 25 min. Mogen ze wat meer doorbakken zijn, dan laat u ze 30 min. in de oven. - U kan de pistachenoten vervangen door amandelnoten, walnootpitten of hazelnoten. Of meng wat restjes noten onder elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 226 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 24.3 g
Eiwit 3.9 g

Bekijk het recept digitaal