Bruschetta met gegrilde ham, erwtenpuree en kwarteleitjes
Bruschetta met gegrilde ham, erwtenpuree en kwarteleitjes

Bruschetta met gegrilde ham, erwtenpuree en kwarteleitjes

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 22.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de sneetjes ham in de lengte in 2.

  4. Snij de ciabatta in 8 sneetjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de kwarteleitjes 3 min. gaar in kokend water.

  7. Laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  8. Kook intussen de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Leg de sneetjes brood ± 5 min. onder de hete ovengrill.

  10. Draai ze halverwege om.

  11. Hou enkele erwten apart voor de afwerking en mix de rest fijn, samen met de ricotta. Kruid goed met peper en zout.

  12. Besprenkel het brood met de olijfolie en besmeer met de erwtenpuree. Vouw de stukjes ham op en beleg er de sneetjes brood mee. Leg er telkens een half kwarteleitje op en werk af met de opzijgehouden erwten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de sneetjes ham in de lengte in 2.

  4. Snij de ciabatta in 8 sneetjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de kwarteleitjes 3 min. gaar in kokend water.

  7. Laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  8. Kook intussen de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Leg de sneetjes brood ± 5 min. onder de hete ovengrill.

  10. Draai ze halverwege om.

  11. Hou enkele erwten apart voor de afwerking en mix de rest fijn, samen met de ricotta. Kruid goed met peper en zout.

  12. Besprenkel het brood met de olijfolie en besmeer met de erwtenpuree. Vouw de stukjes ham op en beleg er de sneetjes brood mee. Leg er telkens een half kwarteleitje op en werk af met de opzijgehouden erwten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 22.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Monferrato D.O.C. Dolcetto - Castello del Poggio - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal