Brusselse wafel met chocolade en zomerfruit
Brusselse wafel met  chocolade en zomerfruit

Brusselse wafel met chocolade en zomerfruit

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 648 kcal
Vet 41.8 g
Verzadigd vet 19.4 g
Koolhydraat 55.8 g
Suiker 28.9 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 8.6 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pitten uit de kersen.

  4. Klop de room halfstijf samen met de bloemsuiker.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. (10 min.)

  8. 1 Bak de diepgevroren wafels in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  9. 2 Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met

  10. heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Dompel de bovenkant van de wafels in de chocoladesaus.

  11. 3 Verdeel de opgeklopte room over de wafels en bestrooi met de blauwe bessen en de kersen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pitten uit de kersen.

  4. Klop de room halfstijf samen met de bloemsuiker.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. (10 min.)

  8. 1 Bak de diepgevroren wafels in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  9. 2 Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met

  10. heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Dompel de bovenkant van de wafels in de chocoladesaus.

  11. 3 Verdeel de opgeklopte room over de wafels en bestrooi met de blauwe bessen en de kersen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 648 kcal
Vet 41.8 g
Verzadigd vet 19.4 g
Koolhydraat 55.8 g
Suiker 28.9 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 8.6 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal