Bulgur met groentemix en feta
Bulgur met groentemix en feta

Bulgur met groentemix en feta

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 13.1 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 20.9 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  4. Prak de feta met een vork.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een kookpot zonder vetstof. Haal uit de kookpot.

  8. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de spaghettigroenten en de paprikareepjes 5 min.

  9. Roer er de bulgur onder, kruid met het paprikapoeder en overgiet met de bouillon. Laat 5 à 8 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid eventueel met zwarte peper en zout.

  10. Bestrooi met de feta, de pijnboompitten en de platte peterselie.

Tip

Voor een meer zuiderse variant kan je de spaghettigroenten vervangen door blokjes courgette, aubergine en paprika. Maak de blokjes ± 1 cm groot, dan is alles op hetzelfde moment klaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  4. Prak de feta met een vork.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een kookpot zonder vetstof. Haal uit de kookpot.

  8. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de spaghettigroenten en de paprikareepjes 5 min.

  9. Roer er de bulgur onder, kruid met het paprikapoeder en overgiet met de bouillon. Laat 5 à 8 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid eventueel met zwarte peper en zout.

  10. Bestrooi met de feta, de pijnboompitten en de platte peterselie.

Tip

Voor een meer zuiderse variant kan je de spaghettigroenten vervangen door blokjes courgette, aubergine en paprika. Maak de blokjes ± 1 cm groot, dan is alles op hetzelfde moment klaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 13.1 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 20.9 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Dubbel Donker abdijbier met zachte aroma's. Frisse, licht bittere smaak met toetsen van gebrande mout en zoethout. Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. - Fantini Farnese - Abruzzo - Italië Jonge, frisse en soepele roséwijn uit Italië, boordevol rood fruit in de neus en de mond.

Bekijk het recept digitaal