Bulgursalade met rode biet en munt
Bulgursalade met rode biet en munt

Bulgursalade met rode biet en munt

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 10.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de bulgur: doe in een mengkom en giet er 5 dl heet water bij. Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer de bulgur los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie en een snuifje zout onder.

  3. Bereiding:
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Meng het citroensap en de vinaigrette onder de gekookte bulgur.

  6. Snij de rode bieten in blokjes van 1 cm. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Hak de blaadjes munt en de amandelnoten grof.

  8. Meng de blokjes rode biet, de lente-uitjes en de amandelnoten onder de bulgur en werk af met de grofgehakte muntblaadjes.

Tip

Heerlijk als lunch met een stukje brood. Verkruimel er eventueel nog wat blauwgeaderde kaas over. Ook lekker als bijgerecht bij gebakken zalm of bij barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de bulgur: doe in een mengkom en giet er 5 dl heet water bij. Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer de bulgur los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie en een snuifje zout onder.

  3. Bereiding:
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Meng het citroensap en de vinaigrette onder de gekookte bulgur.

  6. Snij de rode bieten in blokjes van 1 cm. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Hak de blaadjes munt en de amandelnoten grof.

  8. Meng de blokjes rode biet, de lente-uitjes en de amandelnoten onder de bulgur en werk af met de grofgehakte muntblaadjes.

Tip

Heerlijk als lunch met een stukje brood. Verkruimel er eventueel nog wat blauwgeaderde kaas over. Ook lekker als bijgerecht bij gebakken zalm of bij barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 10.1 g

Bekijk het recept digitaal