- Bewaar

- Bewaar
Bulgursalade met rode biet en munt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de bulgur: doe in een mengkom en giet er 5 dl heet water bij. Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer de bulgur los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie en een snuifje zout onder.
-
Bereiding:
-
Meng de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Meng het citroensap en de vinaigrette onder de gekookte bulgur.
-
Snij de rode bieten in blokjes van 1 cm. Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Hak de blaadjes munt en de amandelnoten grof.
-
Meng de blokjes rode biet, de lente-uitjes en de amandelnoten onder de bulgur en werk af met de grofgehakte muntblaadjes.
Heerlijk als lunch met een stukje brood. Verkruimel er eventueel nog wat blauwgeaderde kaas over. Ook lekker als bijgerecht bij gebakken zalm of bij barbecue.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de bulgur: doe in een mengkom en giet er 5 dl heet water bij. Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer de bulgur los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie en een snuifje zout onder.
-
Bereiding:
-
Meng de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Meng het citroensap en de vinaigrette onder de gekookte bulgur.
-
Snij de rode bieten in blokjes van 1 cm. Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Hak de blaadjes munt en de amandelnoten grof.
-
Meng de blokjes rode biet, de lente-uitjes en de amandelnoten onder de bulgur en werk af met de grofgehakte muntblaadjes.
Heerlijk als lunch met een stukje brood. Verkruimel er eventueel nog wat blauwgeaderde kaas over. Ook lekker als bijgerecht bij gebakken zalm of bij barbecue.