Bulgurslaatje met appel, rode biet en halloumi
Bulgurslaatje met appel, rode biet en halloumi

Bulgurslaatje met appel, rode biet en halloumi

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 61.2 g
Suiker 18.1 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 25.1 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken: (15 min. + afkoelen)
  3. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  4. Snij intussen de rode bieten in stukjes van ± 1 cm. Snij de dadels fijn.

  5. Schil de appelen en snij in fijne blokjes. Meng de appelblokjes meteen onder de afgekoelde bulgur, samen met de dadels en de rode biet.

  6. Snij de halloumi in plakjes van 1 cm dik. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding op de barbecue:
  9. Bak de plakjes halloumi 1 à 2 min. aan elke kant op een hete barbecue, tot ze lichtbruin zijn.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de slaharten en de bulgursalade over een grote schotel. Leg er de halloumi op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken: (15 min. + afkoelen)
  3. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  4. Snij intussen de rode bieten in stukjes van ± 1 cm. Snij de dadels fijn.

  5. Schil de appelen en snij in fijne blokjes. Meng de appelblokjes meteen onder de afgekoelde bulgur, samen met de dadels en de rode biet.

  6. Snij de halloumi in plakjes van 1 cm dik. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding op de barbecue:
  9. Bak de plakjes halloumi 1 à 2 min. aan elke kant op een hete barbecue, tot ze lichtbruin zijn.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de slaharten en de bulgursalade over een grote schotel. Leg er de halloumi op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 61.2 g
Suiker 18.1 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 25.1 g
Zout 2.1 g

Bekijk het recept digitaal