Bulgurslaatje met mango en kikkererwten
Bulgurslaatje met mango en kikkererwten

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 10 g
Vezel 12 g
Eiwit 16.9 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in blokjes.

  4. Snij de mango in blokjes.

  5. Snij de radijzen in schijfjes.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Pers de halve citroen.

  8. Hak de rucola grof.

  9. Snipper de platte peterselie fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  12. Meng intussen de kikkererwten met de platte peterselie en het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  14. Meng de kikkererwten, de komkommer, de radijzen, de rucola en de mango onder de bulgur. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi met de radijsscheuten en de pijnboompitten.

Tip

Nog lekkerder met stukjes feta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in blokjes.

  4. Snij de mango in blokjes.

  5. Snij de radijzen in schijfjes.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Pers de halve citroen.

  8. Hak de rucola grof.

  9. Snipper de platte peterselie fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  12. Meng intussen de kikkererwten met de platte peterselie en het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  14. Meng de kikkererwten, de komkommer, de radijzen, de rucola en de mango onder de bulgur. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi met de radijsscheuten en de pijnboompitten.

Tip

Nog lekkerder met stukjes feta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 10 g
Vezel 12 g
Eiwit 16.9 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé Saviu I.G.P. Île de Beauté Corsica partybox

Bekijk het recept digitaal