Bulgurslaatje met munt en groene asperges
Bulgurslaatje met munt en groene asperges

Bulgurslaatje met munt en groene asperges

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 36.7 g
Suiker 1.7 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 8.2 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de radijzen in kwartjes.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Snij in 2.

  7. Snij de muntblaadjes in fijne reepjes en hak de platte peterselie grof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de bulgur gaar in de hete bouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Kook intussen de asperges 3 à 4 min. gaar in water. Giet af.

  11. Meng de asperges onder de bulgur samen met de radijzen, de rode ui, de munt, de platte peterselie en de sesamzaadjes.

  12. Meng het citroensap met de olijfolie en het knoflook. Kruid met peper en zout.

  13. Besprenkel het slaatje met de knoflookdressing.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de radijzen in kwartjes.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Snij in 2.

  7. Snij de muntblaadjes in fijne reepjes en hak de platte peterselie grof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de bulgur gaar in de hete bouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Kook intussen de asperges 3 à 4 min. gaar in water. Giet af.

  11. Meng de asperges onder de bulgur samen met de radijzen, de rode ui, de munt, de platte peterselie en de sesamzaadjes.

  12. Meng het citroensap met de olijfolie en het knoflook. Kruid met peper en zout.

  13. Besprenkel het slaatje met de knoflookdressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 36.7 g
Suiker 1.7 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 8.2 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal